Karabiga’da yerin üstü de, altı da hareketli!

Karabiga`da kurulması planlanan termik santral sayısı artarken, yerin altındaki hareketlilik ise vatandaşları tedirgin etmeye yetiyor. Deprem bölgesinde yer alan Karabiga`daki bu hareketlilik, bölgede kurulu bulanan ve kurulmak istenen termik santrallerde deprem gerçeğinin ne ölçüde göz önüne alındığı sorusunu akıllara getiriyor.

1306
Biga sınırları içerisinde Naren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Naren Entegre (kül depolama sahası, dolgu alanı, iskele ve derin deniz deşarjı) Termik Santrali projesi ile bölgedeki sayısı 5`e çıkıyor. Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlayan ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyasını ilgili makamlara sunan Naren Enerji`nin 18 Kasım tarihinde halkın katılım toplantısı düzenleneceği açıklandı.
 
 
Naren ile birlikte sayısı 5`e çıkacak termik santraller, kurulumları ve kurulum çalışmaları Karabiga`da yerin `üstünde` ciddi bir hareketlilik yaratırken, yerin altı da sallanmaya devam ediyor. Ganos, Kuzey Doğu Anadolu, Saros ve Yenice-Gönen aktif faylarının arasında kalan Karabiga`da vatandaşlar tedirgin. Termik santrallerin deprem gerçeğinin göz önüne alınarak yapılıp yapılmadığını merak eden vatandaşlar, “Eğer deprem göz önünde bulunduruldu ise hangi büyüklüğe uygun bir biçimde inşa edilecek” diye sordular.
Paylaş