havadurum

Karabiga’da ÇED toplantısı yapıldı!

Biga’ya bağlı Karabiga beldesinde düzenlenen ÇED toplantısı halkın itirazı ve protestosuna rağmen gerçekleşti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver’in katılmadığı toplantı ile ilgili olarak Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Nalbant, “Daha önce olduğu gibi bugün de bir ÇED tiyatrosu oynanıyor” dedi.

409
 
 
Karabiga’da kurulu bulunan Cenal Elektrik Üretiş AŞ tarafından yapılması planlanan rıhtım ve koruma mendireği projesi ile ilgili ÇED toplantısı dün sabah saat 10’da Karabiga Yakamoz Otel’de düzenlendi. Karabiga’da bulunan termik santrale rıhtım ve koruma mendireği yapımı ile ilgili olarak söz konusu şirket tarafından düzenlenen ÇED toplantısı yine Karabiga halkının tepkisi ile karşılaştı. Daha önce de toplantının yapılmasına izin vermeyen Karabiga halkı, bu kez de böyle bir toplantıyı tanımadığını ileri sürerek toplantıya katılmadı.
 
Jandarmalar otelin etrafını çevirmiş!
Sabah erken saatte Karabiga’da bulunan söz konusu ötelin önüne jandarma birliğinde görevli askerlerin geldiği ve oteli çevrelediği görüldü. Daha önce halk ÇED toplantısının yapılacağı alanı çevreleyerek ÇED görevlilerini toplantı alanına sokmamıştı. Jandarmanın orada durmasının ise böylesi bir eylemin önüne geçmek için yapılan bir uygulama olarak değerlendirildi.
 
Müdür bey katılmadı!
Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver’in katılmadığı toplantı İl Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısının kontrolünde gerçekleşti. Mayıs ayında gerçekleştirilen toplantıda halk tarafından tartaklanan İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Namık Güver’in dünkü toplantıyla katılmaması, halkın Mayıs ayından kalan tepkisini çekmemek için olduğu ileri sürüldü.
 
 
Nalbant, “ÇED değil tiyatro”
Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, Karabiga’daki ÇED toplantısına ilişkin, “Bu önceden kurgulanmış bir tiyatro oyunu. Biz bu oyuna dahil olmayacağız. Dışarıda kalarak kendi ÇED toplantımızı yapacağız. Onların ÇED’ine güvenmiyoruz. Bizim havamızı, suyumuzu zehirleyip, tarım arazilerimizi yok edecekler. Biz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu duruma izin vermeyeceğiz” dedi.
Paylaş