havadurum

"Kara gün dostu" ÇOMÜ'lü öğrencilerden örnek dayanışma

413
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğüne bağlı Sosyal Sorumluluk Birimi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevresindeki 10 ilde de ağır hasara sebep olan deprem felaketinin ardından "Kara Gün Dostu" destek projesin başlattı. Afet Bölgesi Destek Çağrısı kısa sürede pek çok kişiye ulaştı. Gün içerisinde vatandaşlardan, akademisyenlerden ve idari personelden sayısız destek ÇOMÜ Butik alanına ulaştırıldı. İhtiyaç listesinin sosyal medya üzerinden paylaşılmasıyla birlikte Butik alanına pek çok kişi bebek maması, bebek bezi battaniye, ısıtıcı, kuru gıda hijyen malzemesi, sağlık malzemesi, bot, mont, şapka, eldiven, atkı gibi ürünleri teslim etti. Tedarik edilen ürünler, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOMÜ Butik alanında toplandı. Binlerce yurttaşın yaşamını kaybettiği ve arama kurtarma ekiplerinin çalışmalara devam ettiği deprem bölgesine, 2 kez yardım gönderildi.
 
Depremin yaşandığı 6 Şubat tarihinde başlatılan kampanyaya gün boyu sayısız destek ulaştı. Depremzedeler için hazırlanan ilk paketler deprem günü Ezine Belediyesi aracıyla Hatay`a ulaşmak üzere yola çıktı. Kısa bir sürede destek toplayan ÇOMÜ Butik ekibi, depremzedelere ulaşması adına ilk destek paketini Ezine Belediyesi aracıyla Hatay`a ulaşmak üzere yola çıkardı. Gönderilen ürünlerin kısa sürede depremden etkilenen yurttaşlara ulaşması bekleniyor. ÇOMÜ Butik bünyesinde gönüllü olarak çalışmalar yürüten öğrenciler, destek paketlerinin gönderimine devam edileceğini vurgulayarak "Vatandaşlarımız desteklerini, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Barbaros Mahallesi Terzioğlu Yerleşkesi Hasan Mevsuf Spor Salonu girişinde bulunan ÇOMÜ Butik adresine gönderebilir ya da teslim edebilirler. Gün birlik olma günü. Hep beraber yaralarımızı sarmanın ümidini taşıyoruz" açıklamasında bulundu.
 
İkinci kez deprem bölgesine yola çıktı
ÇOMÜ`lü akademik ve idari personelin yanı sıra kent halkının; ayakkabı, bot, ısıtıcı, mont, gıda malzemesi, battaniye, bebek maması, örtü, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, bebek bezi, hijyen ürünleri, çocuk, kadın ve erkek kıyafeti, elektronik eşya, atkı, bere, eldiven, çorap gibi malzemelerle yardımda bulunduğu ikinci destek paketi İÇDAŞ`ın AFAD`a tahsis ettiği tır ile deprem bölgesine doğru yola çıktı. Toplanan yardımların deprem bölgesine ulaştırılması için tek yürek olan ÇOMÜ`lü akademik ve idari personel ile çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu 60`tan fazla kişilik ekip, ÇOMÜ Butik çatısı altında örnek bir çalışma sergiledi. Depremden etkilenen yurttaşlara yönelik yapılan yardımların devam ettiği bu süreçte Çanakkale Valiliği`nin internet sitesinde güncellenen öncelikli ihtiyaç listesine göre destek talep eden gönüllüler, "Deprem bölgesine ayni yardımda bulunmak isteyen Üniversitemiz mensupları ve Çanakkale halkı, yardımlarını akademik birimlerimizin sekreterliklerine ve Terzioğlu Yerleşkesi Hasan Mevsuf Spor Salonu girişinde bulunan ÇOMÜ Butik`e teslim edebilir. Yapılan yardımlarla ilgili bilgilendirmedeki amacımız bu tür yardımların arttırılmasını teşvik etmektir. Yardım çalışmalarımızın mensuplarımız ve Çanakkale halkı ile birlikte yoğun iş birliğiyle sürdürülebilmesi temennisiyle bilgilendirmelerimize devam edeceğimizi beyan ederiz" açıklamasında bulundu.
(Atilla Akın)
Paylaş