havadurum

Kaptan’dan kentsel dönüşüm uyarısı...

Çanakkale Kent Konseyi, kent bilgilendirme çalışmaları kapsamında bu ay “Kentsel Dönüşüm”ü ele adı. Çanakkale’de kentsel dönüşüm planlamasının üzerinde durulması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Hüseyin Kaptan; “Çanakkale’de kentsel dönüşüm planlaması dikkatli yapılmalıdır” diyerek uyarıda bulundu.

1017
 
Çimenlik Kalesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa katılanlar, kentsel dönüşüm konusunda Prof. Dr. Hüseyin Kaptan tarafından bilgilendirildi. Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Kaptan, Çanakkale’nin kentsel dönüşüm planlamasını dikkatli yapması gerektiğini söyledi.
 
Kentsel dönüşüm rüzgârı ile ilgili katılımcılara bilgiler veren Kaptan, konuşmasında İstanbul’un kentsel planlamasında yapılan çalışmaları da değindi. 1960’lı yıllarda kentsel planlamaların başladığını belirten Kaptan, bu planlamaların değişen nüfusa göre 5 yıllık yapıldığına dikkat çekti. Her yıl İstanbul’a Çanakkale nüfusunun beş katının eklendiğini vurgulayan Kaptan, Çanakkale’nin ise mevcut durumunu korumasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Ancak tarihiyle, doğasıyla ve kültürel yapısıyla eşsiz bir kent olan Çanakkale’de kentsel dönüşüm planlamasının üzerinde durulması gerektiğinin altını çizen Kaptan; “Çanakkale’de kentsel dönüşüm planlaması dikkatli yapılmalıdır” dedi.
Paylaş