havadurum

Kapanan kanal tehlike yaratıyor

Çanakkale’de Beldemiz sitesinin üst tarafında bulunan kanal, yağmurların da etkisiyle bir inşaat hafriyatından dökülen kumlar nedeni ile doldu. Büyük bir bölümü kum yığınları ile dolan kanalın, yaşam alanlarında kalan kısmı ise hem görüntü kirliliğine neden oluyor, hem de insan sağlığı açısından tehlike yaratıyor

777
Atikhisar Barajı’ndan çıkarak kente gelen sulama kanalı, Beldemiz sitesinin üst tarafındaki bir inşaatının hafriyatından çıkan kumların yağmur sularının etkisiyle kanala dökülmesi sonucu doldu. Yaklaşık 50 metrelik alanı tamamen dolan kanalın yerleşim yerleri arasında kalan kısmında biriken sular tehlike saçıyor. Suların kanalda birikmesi ile oluşan kirlilik, hem görüntü noktasında hem de insan sağlığı noktasında sıkıntı yaratacağa benziyor. Öyle ki dolan kanal, çeşitli atıkları üzerinde biriktirirken, sivrisinek gibi çeşitli canlıların da üremesine neden oluyor. Kanalın bulunduğu alanın yerleşim yerlerinde olması, küçük çocukların kanalın içine düşebilmesi riskini de akıllara getirirken, yetkililerin konuyla ilgili olarak önlem almalarının gerektiği yöre sakinlerince de ifade ediliyor.
 
 
Sol sahil sulaması da sıkıntıda
Atikhisar Barajı’ndan çekerek Kepez Ovası sulamasında da kullanılan kanalın, sol sahil sulaması noktasında önemli bir işlevi var. Ancak kanalın dolması ve Kepez Ovası yönüne su götürmemesi, önümüzdeki haftalarda sulama noktasında sıkıntıyı daha da artıracağa benziyor. Konuyla ilgili olarak kanalın bir an önce temizlenmesinin önemli olduğu ifade edilirken, yetkililerin bu konuyla ilgili daha hassas olmaları gerektiği ifade ediliyor.
 
Paylaş