havadurum

Kaostan kademeli kurtuluş

İlköğretimde devreye giren 4+4+4 yapılanması tüm öğrenci ve öğretmenlerde büyük bir endişe ve kaos yaratmıştı. İşte bu yüzden iki hafta önce okulları ayıran Milli Eğitim Müdürlüğü, yasadaki esnek geçiş modelini seçerek bu yapılanmayı dört yıla yayma kararı aldı...

746
 
Sıkıntı baştan görüldü...
Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş dün okul müdürleriyle yaptığı toplantıda, 4+4+4 sistemine esnek modelle geçileceği açıklandı. Daha önce okulları ilk ve orta olarak ayıran Milli Eğitim Müdürlüğü bu kararlı büyük bir endişe taşıyan öğrenci ve öğretmenleri de rahatlamış oldu. Karara gerekçe olarak ise yaklaşık bir aydır yapılan planlamalarda ortaya çıkan sıkıntılar gösterildi.
 
Dört yılda geçilecek..
Bu sene uygulamaya giren 4+4+4 sisteminde okullar eğitim ve öğretimi aynı şekilde sürdürecek.
İlköğretim olan okullarda sadece beşinci sınıflar kapatılacak. 6,7 ve 8’ler ise aynı okulda eğitimlerini devam ettirecek. Beşinci sınıflar ise ortaöğretim olan okullara geçiş yapacak. 6,7 ve 8’ler mezun olduktan sonra da sistem tam olarak oturmuş olacak.
 
Sorun büyük ölçüde çözülmüş oldu
Adrese dayalı kayıt kabul ile öğrenci alan okullarda yaşanacak büyük sıkıntı da kademeli geçişle bir
ölçüde hafiflemiş oldu. Özellikle merkezde bulunan okullarda yaşanan bu sıkıntı ileriye doğru ötelenirken, en büyük endişeyi yaşayan branş öğretmenleri de rahatlamış oldu. Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş’ın verdiği haber öğretmenler arasında memnuniyet yarattı.
 
Liseler de anaokulu açabilecek
Ayrıca okul öncesi eğitim kurumu olan Anaokullarının liselerde de açılabileceği bildirildi. Kanunen
bu yönde hiçbir sıkıntı bulunmadığını belirten Milli Eğitim yetkilileri, ancak lise müdürlerinin bu durumdan habersiz olduklarını söylediler. Okul öncesi eğitimin önemine değinen yetkililer, önümüzdeki dönemde liselerin de uygun olan yerlerde anaokulu açma çalışması yapacaklarını bildirdiler.
Paylaş