Kanal açma çalışmaları sürüyor

Çanakkale’de Beldemiz sitesinin üst tarafında bulunan ve kış aylarında yağan yağmurun etkisiyle bir inşaat hafriyatından dökülen kumlar nedeni ile dolması üreticiyi sıkıntıya sokmuştu. Kentin sol sahil sulamasında da kullanılan kanalın tekrar faaliyete geçmesi için DSİ ekipleri çalışmalarını yürütüyor.

693
Çanakkale’de Beldemiz sitesi üzerinde bulunan ve büyük bir bölümü kum yığınları ile dolan kanalın tekrar çalışması için Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri çalışmalarına başladı. Beldemiz ve çevre siteler arasından geçen kanalın, yaşam alanlarında kalan kısmı ise hem görüntü kirliliğine neden oluyor, hem de insan sağlığı açısından tehlike yaratıyordu. Bir inşaat hafriyatından yağmurların da etkisiyle kanala dolan kumlar nedeni ile kullanılamaz hale gelen kanalın, başta Kepez Ovası olmak üzere, su götürdüğü tüm ekim alanlarında çiftçi isyan noktasına geldi. Devlet Su İşleri 252. Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre kanalda yürütülen çalışmaların kısa sürede sonlandırılması bekleniyor.
 
 
“Kanalın bakımı sulama birliklerine ait”
Devlet Su İşleri Çanakkale 252. Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 1993 yılında kanalların kentteki 5 sulama birliğine devrildiği ve bu kanalların bakım, onarım gibi ihtiyaçlarının bu birlikler tarafından karşılanması gerektiği ifade edildi. Yapılan açıklamada “Ancak onlar yapmayınca bu kez üretici mağdur oluyor. Biz de DSİ olarak üreticimizin mağdur olmamasına adına bu çalışmaları yapıyoruz. Çalışmaların kısa sürede bitmesini bekliyoruz” dendi.
Paylaş