havadurum

"Kamuda adrese teslim kadro hukuki de değil"

496
İl Özel İdaresi`ne kamu personeli ataması yapılacağı belirtilmiş 4 kişilik kontenjanla yapılacak atamaların sözlü sınavla gerçekleştirileceği ifade edilmişti. Atamaların sözlü sınavla yapılmasına tepkiler devam ediyor. CHP Emek Bürosu tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, liyakat kavramının yok sayıldığı, kimsenin üç-beş dakikalık sözlü sınavlarla mesleki bilgi birikiminin ölçüleceğine inanmasının beklenmeyeceği ifade edildi. KPSS`ye bir milyon iki yüz bin civarında gencin başvuru yaptığı belirtilen açıklamada; "Bu tarz uygulamalar gençliğe sözünüz olmasın bir siyasi partiye biat edin size gelecek sağlayalım ama bizden değilseniz size sunacağımız bir gelecek yok demektir" denildi. 
 
Açıklamada; "Çanakkale İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ilanla dört adet Teknik Hizmetler Sınıfına bağlı sözleşmeli devlet memuru ataması yapılacağı kentimizde gündeme gelmiştir. İktidarın pandemi sürecini yönetemediği, emekçilerin maddi koşullarının giderek ağırlaştığı, gençliğin geleceksizliğe mahkum olduğu kamuoyunun malumudur. Acıdır ki sadece bu ilanın yayında olduğu süre içerisinde dört gencimiz intihar etmiştir. Liyakat kavramının yok sayıldığı günümüzde kimse üç-beş dakikalık sözlü sınavlarla mesleki bilgi birikimin ölçüleceğine inanmamızı beklemesin. Adını açıkça koyalım bazı uygulamaların artık yamalı bir bohçaya dönmüş olan hukuk sistemine uygunluğunu sağlanabilir ama durum etik midir bu tartışılır. Öz olarak bakıldığında ise bu durum hukuki de değili etik de değildir" denildi. 
 
Açıklamada; "Ülkemiz gençlerinin umutlarını bağladıkları KPSS`ye bir milyon iki yüzbin civarında gencimiz başvuru yapmıştır ve siyasi iktidar bu tarz uygulamalara set çekmeyerek sınav ücretleri ile gençliğin umutları üzerinden devlete kaynak yaratma derdine düşmüştür. Bu tarz uygulamalar gençliğe sözünüz olmasın bir siyasi partiye biat edin size gelecek sağlayalım ama bizden değilseniz size sunacağımız bir gelecek yok demektir. Bu tip kadrolaşmaya dönük hareketlerin ülkemize verdiği zararı hep beraber yaşayarak gördük. Aynı durumun tekrar yaşanmaması için bu etik dışı olan ve kamuoyu vicdanını yaralayan uygulamadan derhal vazgeçilmeli ve daha adil bir yöntemle şeffaf bir yöntemle bu atamalar yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki kendi gençliğini küstüren bir ülkenin geleceği aydınlık olmayacaktır" ifadelerine yer verildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş