Kaliteli okul ve ekipler belirlendi

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları Toplam Kalite Yönetimi Ödülleri kapsamında Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu ve Yılın Kaliteli Ekibi ödülleri sahiplerini buldu.

388
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları Toplam Kalite Yönetimi Ödül Töreni Nedime Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya  İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, AR-GE Birim sorumlusu Şube Müdürü İbrahim Bayar,Toplam Kalite Yönetimi ödül sürecine rapor yazarak katılan okulların okul müdürleri ve Toplam Kalite Yönetimi ödül sürecinde dereceye giren okulların okul müdürleri ile proje ekiplerinin yanı sıra  Güney Marmara Kalkınma Ajansına proje hazırlayan okullar, merkez ilçe ilköğretim ve ortaöğretim okul müdürleri ve ilçelerin toplam kalite yönetiminden sorumlu şube müdürleri katıldılar.  İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş yaptığı konuşmada “Toplam kalite Yönetimi her kademedeki paydaşın bilgi ve beceri düzeyinin yükseltilmesini, yönetimde katılımcılığın ve kurum içi koordinasyonun sağlanmasını çalışanlar arasında güvene dayalı bir ortam oluşturulmasını hedeflemektedir” dedi.
 
“Anadolu Lisesinin büyük başarısı”
Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu kategorisinde Çanakkale Anadolu Lisesi ve Yılın Kaliteli Ekibi kategorisinde Turgut Reis İlköğretim Okulu il birincisi seçildi. Çanakkale Anadolu Lisesi Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu Kategorisinde Türkiye 3.’lüğünü de elde etti. Çanakkale Anadolu Lisesi Kalite Beratı ve plaketini Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in elinden aldı.2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında Toplam Kalite Yönetimi çalışmaları ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimine toplam 12 okul başvuru yaparken bu okullardan 8 tanesi “Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu” kategorisine 4 tanesi de “Yılın Kaliteli Ekibi” kategorisi ödülüne başvurdu.  Başvuru yapan okulların raporları İl Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan “Ödül Değerlendirme Komisyonu” tarafından değerlendirildi. Buna göre  Okul/Kurum kategorisinde bişrinci Çanakkale Anadolu Lisesi, ikinci Yenice Akçakoyun Yatılı İlköğretim Okulu, üçüncü Bayramiç Anadolu Teknik Lisesi,Mesleki Ve  Teknik Eğitim Merkezi oldu. Ekip Kategorisinde ise birinci Turgut Reis İlköğretim Okulu, ikinci Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, üçüncü Lapseki Umurbey İlköğretim Okulu, dördüncü Gelibolu Atatürk Kız Teknik Ve Meslek Lisesi oldu.
Paylaş