havadurum

Kale Gurubu meslek sahibi yaptı

İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda ki 19 mahkumu meslek sahibi yaptı. Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursunu başarıyla tamamlayanlara belgeleri düzenlenen törenle verildi.

442
 
 
Eğitim, istihdam ve girişimcilik alanlarında yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiren Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) Cezaevlerinde düzenlediği kurslarla mahkumları meslek sahibi yaparak topluma kazandırmaya devam ediyor. KSV, Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda Mart ayında açtığı “Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu”nu başarı ile tamamlayan 19 mahkûmu daha meslek sahibi yaptı. Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirilen belge törenine Vali Güngör Azim Tuna, Boğaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş  ve KSV Genel Müdürü Yusuf Kınay, hükümlüler katıldı.Törende  “Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu”nu başarı ile tamamlayan 19 mahkuma Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifikaları verildi.
 
“Ayağa kalkarken Kale Gurubu elimizden tuttu”
Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu”nu başarı ile tamamlayan kursiyerler adına konuşma yapan Koray Özcan “Yapmış olduğum hatalardan ve burada yaşadıklarımızdan ders alarak, özgürlüğümüze kavuştuğumuzda, daha aklı-selim yaşayacağımıza, vatana ve millete hayırlı birer insan olmak için mücadele edeceğimize tüm kalbimle inanıyorum” dedi.
 
Türkiye’nin  en büyük müteşebbislerinden İbrahim Bodur ve Zeynep Bodur Okyay’a  teşekkür eden Özcan; “Düştüğümüz bu yerden kalkmamız için çok az zamanımızın kaldığını hissediyorum. Yüce Allah’ın izniyle hepimiz buradan çıkacak ve ailelerimize, sevdiklerimize kavuşacağız. Yeni hayatımızda artık bir mesleğimiz var, bu nedenle her şeyin çok daha güzel olacağına dair umudumuz var. Tekrar ayağa kalkarken bizim elimizden tutan Kale Grubu’na şükranlarımızı sunuyorum” dedi
 
“Nitelikli gençlerin sayısını arttıracağız”
Kale Grubu olarak yıllar boyunca özellikle eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda projeler geliştirerek katkılarda bulunduklarını, tüm bu sosyal sorumluluk çalışmalarını sistematik hale getirmek için de Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nı kurduklarını bildiren KSV Genel Müdürü Yusuf Kınay “Vakıf olarak, kuruluşumuzdan itibaren çalışmalarımızı başarılı öğrencilere burs vermek, okul, öğrenci yurdu ve eğitim merkezleri açmak, sanayi ile üniversite eğitim işbirliğini özendirip desteklemek ve ulusal eğitime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, meslek edindirme kursları, geliştirme ve uyum kursları, hizmet içi eğitimler, eğitim bursları, ulusal eğitim projelerine destek ve sosyal yardımlar gibi çalışmalar yürütüyoruz” dedi.
 
Kınay şunları söyledi; “Kuruluşumuzdan bu yana sosyal sorumluluk bilinciyle cezaevlerinde bulunan mahkumlarımızın meslek sahibi olması, özgür yaşamlarına kavuştuklarında iş sıkıntısı çekmeden günlük yaşama adapte olmalarını sağlamak amacıyla ceza evi ve ıslahevlerinde meslek kursları açmaktayız. Bu kurslar sayesinde bugüne kadar çocuk ıslah evlerinde toplam 11 kurs düzenleyerek 183, kapalı cezaevlerinde 5 kurs düzenleyerek 97, açık cezaevinde 1 kurs düzenleyerek 19 kişiyi mezun ettik ve bugün toplam 299 mahkumumuzun meslek sahibi olmalarının sevincini paylaşıyoruz. KSV kurulduğundan bu yana gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sayesinde birçok gencin hayatına dokunuyor, geleceklerini oluşturmalarına katkılarda bulunuyoruz. Aynı zamanda kaliteli ve ulaşılabilir eğitim imkanları sunuyoruz. Gençlerin bu eğitimler sayesinde kendi hayatlarına yön vermelerini görmek bizleri çok gururlandırıyor. Ülkemizin geleceğinin daha da parlak olması için KSV olarak toplumda iyi eğitim almış, nitelikli gençlerin sayısını arttırmak için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz.”
 
“Çifte mutluluk yaşadılar” 
Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, yeni çıkan kanunla hükümlülerin tahliye olmaya başladığını hatırlatarak “Bugün burada belgelerini alan 19 hükümlüde tahliye olacak. Adeta çifte bayram yaşadılar” dedi. Çokal şunları söyledi; “Kendilerinin mesleklerini geliştirerek özel sektörde iş bulmalarını ümit ediyoruz. Açık ceza infaz kurumunda  hükümlülere okuma yazma öğretiliyor. Bunun dışında meslek edindirme kurslarımızda devam ediyor. 3 hükümlümüz üniversite de eğitim alıyor. Bize bu eğitimlerimize ek olarak Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı meslek edindirme kursu ile destek veren Kale Gurubuna teşekkür ediyoruz”
 
“Herkes işini en iyi şekilde yapmalı”
Başarılı olan kursiyerlere ödüllerini takdim eden Vali Güngör Azim Tuna yaptığı konuşmada “Hayatımızın bundan sonraki kısmı da çok önemli. Burada edinilen meslek iyi icra edilmeli. Meslek kursunda bu eğitimle ilgili incelikleri öğrenmişsinizdir. Kendisine bununla bir yol çizmek isteyen meslek olarak yapmak isteyenler için bu güzel bir meslek. Gelişen kalkınan ülkemizde inşaat sektöründe bu işi iyi yapanlar için para kazanma imkanı var. Herkes yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya çalışırsa diğerlerinden bir farklılık yaratarak öne çıkacaktır. Her zaman tercih edilen konuma gelecektir” dedi.
 
19 kursiyer belgelerini aldı
Açık Ceza infaz kurumundaki kursta 5 gün teorik eğitim, 30 gün atölye ve staj çalışmasının ardından yapılan 1 günlük yazılı ve uygulama sınavında başarılı olan kursiyerlere KSV tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı, ulusal ve uluslararası geçerliliği olan “Kurs Bitirme Belgesi” verildi. Kalekim sponsorluğunda gerçekleştirilen eğitimde kursiyerlere ustalık yaparken kendilerine lazım olacak tüm araç-gereçlerin içinde bulunduğu bir takım çantası ve seramik kesme makinesi hediye edildi.
 
 
Paylaş