Kadınlar yürüdükçe imzalar artıyor..

870

 `Çocuk, kadın, hayvan ve doğaya` yapılan katliamlara, taciz ve tecavüzlere karşı seslerini duyurmak amacıyla topladıkları imzaları, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) götürmek için 3 Mart sabahı Çanakkale’den Ankara’ya yolculuklarına başlayan 3 onurlu kadın, ‘Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz’ yürüyüşlerinin 25’inci gününde Eskişehir’e vardılar. Dün, sabah saatlerinde Eskişehir’e giriş yapan kadınlar, burada yoğun ilgi ile karşılandılar. Kadın örgütlerinin yanı sıra, Eskişehir Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri tarafından karşılanan kadınlar, gazetemiz Çanakkale OLAY’a yolculuklarını değerlendirdiler. İş günü ve saati olmasına rağmen, Eskişehir’de yoğun bir katılımla karşılandıklarını belirten kadınlar, her yerde olduğu gibi güzel kucaklaşmalar yaşadıklarını ifade ederek; “Bugün Eskişehir’e giriş yaptık. İş saati olmasına rağmen yoğun bir karşılama vardı. Saat 11 gibi Eskişehir’deydik. Birçok dernek ve kadın topluluğu vardı. Boru’nun kadın hakları komisyonu vardı. Bu, bizim önemsediğimiz bir şey olduğu için çok etkilendik. Bundan sonra da bizimle beraber olacaklarını söylediler. Çünkü bizi takip eden insanların haklarının ve şiddete karşı savaşan insanların olduğunu bilmeleri açısından çok önemli. Her yerde olduğu gibi güzel kucaklaşmalar yaşadık. En önemlisi, insanlar çok samimi” dediler.

“Sadece kadınla değil erkeklerde sahipleniyor” 

Sadece kadınlar değil, erkeklerin de kendilerine samimi ve dostane bir şekilde destek vererek, kendilerini tebrik ettiklerini dile getiren kadınlar; “Evet kadınlarla kucaklaşıyoruz ama hiç tanımadığımız erkeklerle de sarılıyoruz. Öyle dostane ve samimi kucaklaşmalar ki, o zaman insanlık bitmemiş diyebiliyorsunuz. Bunlar çok etkileyici şeyler. Sadece kadınların değil 80 milyonun sorununu yansıtıyoruz. Erkeklerde bu toplumun bir parçası olarak saygı gösteriyorlar, destekliyorlar, saygı gösteriyorlar” ifadelerini kullandılar.
  
“İmzalar artıyor”
Son olarak imza sayısının yürüyüşleri sürdükçe arttığını ifade eden kadınlar; “İmza kampanyamızda bir yandan devam ediyor. Biz imzalanmış listeleri alıyoruz ancak bunun dışında elektronik imzalarımız da hızla artıyor. Onları da topluyoruz. Belirli bir gün ve saatte, toplanan imzaları Ankara’da vereceğimiz adrese yollamalarını istiyoruz. Ancak milyonları geçtik ve hala dağınık, çalışmalar kadınlar tarafından devam ediyor. Sadece Bursa’da 17 bin 500, kadın platformu ile birlikte 28 binin üzerinde imza toplandı. Yürüyüşümüz devam ediyor. Yürüyüşümüzle imzalarda artıyor” ifadelerini kullandılar.
(Eren Aşnaz)
Paylaş