Kadınlar 8 Mart’ta yürüyecek

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, kadına yönelik şiddete ve kadının sömürülmesine karşı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanacak. Bir haftaya yayılacak etkinlikler, 8 Mart Günü tüm kadınların yürüyüşü ile son bulacak.

939
Çanakkale’de faaliyet gösteren, sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin katıldığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hazırlık toplantıları devam ediyor. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde ve Eğitim-Sen Çanakkale şubesinde yapılan toplantılarda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri şekillenmeye başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınların iş yaşamındaki sömürülmesine, cinsel istismarına ve kadına yönelik şiddete karşı yürütülecek eylem takvimi belirginleşiyor.
 
Etkinlikler bir haftaya yayılacak
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, geçen yıllardan farklı olarak bu yıl bir haftalık süreye yayılacak. 1-8 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlerde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinin düzenleme komitesinde olan örgütler bir hafta boyunca basın açıklamaları yapacak. Bağımsız Kadın Kollektifi’nin tiyatro ve şiir dinletisi, toplumsal cinsiyet konusunda sunum ve söyleşi, Pipaya Mektubum isimli film gösterimi de 1-8 Mart tarihleri arasında yapılacak.
 
Büyük kadın yürüyüşü gerçekleştirilecek
Öte yandan bu yıl yine geçen yıllardan farklı olarak sadece kadınların katıldığı büyük bir yürüyüş organizasyonu da gerçekleştirilecek. Salı Pazarı mevkiinden başlayacak yürüyüşe çok sayıda kadının katılımının sağlanacağı öğrenildi. Yürüyüş güzergahı boyunca kadınlar, toplumsal baskılara, töre cinayetlerine, kadına yönelik şiddete, kadının emek gücünün sömürülmesine karşı slogan atarak dövizler taşıyacaklar.
Paylaş