Kadınlar 8 Mart’a hazır

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemine dikkat çeken Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, “8 Mart’ların amacı; kadınların kendi sorunlarına sahip çıkmaları, bilinç yükseltmeleri ve kadın sorunlarına duyarlı kamuoyu yaratarak çözümler bulmaktır” dedi.

459
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri kent konseyinde bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, “8 Mart 1857’de can veren kadınların çıkış noktası eşitlik isteği değil miydi? 8 Mart’ların doğuşu kadını erkeği eşit bir toplum isteyen kadınların, mücadele gününün başlangıcıdır. Emeklerini, yaşamlarını, kimliklerini ve haklarını savunmak için verdikleri mücadele günüdür ki bu mücadele 1857 yılında başlamıştır” dedi.
 
Uluşal şunları söyledi; “8 Mart’ların amacı; kadınların kendi sorunlarına sahip çıkmaları, bilinç yükseltmeleri ve kadın sorunlarına duyarlı kamuoyu yaratarak çözümler bulmaktır.  Toplumsal cinsiyet eşitlik ilkesi erişebilir bir ilkedir. Cinsiyet ayrımcı tutumların dikkate alınması temel önemdedir. Çünkü bu kadın sorununun da ötesinde toplumsal bir sorundur. Her 8 Mart’larda yinelediğimiz gibi, 8 Mart’ların kadınların bayramı olmasını diliyoruz. Barışın kenti Çanakkale’mizin kadınları olarak barış- dostluk- sevgi için tüm halkımızı 8 Mart Perşembe günü saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanında “Çelenk Sunum Törenine ve Kadın Hukuku Temalı Basın Açıklamamıza” bekliyoruz.”
Paylaş