Kadın örgütleri 8 Mart’a hazır

8 Mart dünya kadınlar günü öncesi Çanakkale de faaliyet gösteren kadın örgütleri hazırlıklarını tamamladı. Kadın toplulukları düzenleyecekleri etkinlikler ile 8 Mart’a dikkat çekecekler.

885
Çanakkale deki kadın örgütleri 8 Mart dünya kadınlar günü etkinliklerini hazırladı. Kent konseyi kadın meclisi ile Baro Kadın Komisyonu, KESK’e bağlı Çanakkale 8 Mart Kadın Platformu farklı programlarla kadınların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
Kent Konseyi
Kent Konseyi Kadın Meclisi “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlik takvimini açıkladı. Buna göre 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Programı 8 Mart Perşembe günü cumhuriyet meydanında saat 12’de Çelenk Sunum Töreni ve Basın Açıklaması ile başlıyor.  Çelenk sunum törenine Kent Konseyi Kadın Meclisi, Baro Kadın Komisyonu katılacak.
 
Etkinlikler 9 Mart Cuma günü yazar ve sanatçı evinde Kent Konseyi Kadın Meclisi, Femin&Art Derneği Çanakkale Şubesi ortaklaşa 17.30 ‘da resim sergisi açacak. 8-9-10-11 Mart 2012 tarihlerinde ücretsiz Çimenlik Kalesi gezisi organize edilecek. Kent Konseyi Kadın Meclisi, Femin&Art Derneği Çanakkale Şubesi  10 Mart Cumartesi günü saat 08.30’da Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri Kadın Tuvalinde Kaz Dağları isimli serginin açılışını yapacak.
 
8 Mart Kadın Platformu
Çanakkale 8 Mart Kadın Platformu da farklı etkinlikler düzenleyecek. Kadın platformunun etkinlikleri 3 Mart Cumartesi günü başlıyor. Belediye Sosyal Tesislerinde Saat 15.00’te “Mobbing’ in Hukuki İspat Yolları, Sosyal İnceleme Raporları, Psikolojik Yönleri ve Adli Tıp Yönünden İncelenmesi” konulu panel düzenlenecek. Panele konuşmacı olarak Adli Tıp Uzmanı Dr. Esin Akgül, Sosyal Hizmet Uzmanı Müge Civan, Uzman Psikolog Derya Deniz, Dr. Yargıç Halil Güner, İstanbul Barosu Avukatı Metin İriz katılacak.
 
8 Mart Perşembe günü Saat 9:00`da Çanakkale Adliyesi Önünde basın açıklaması yapılacak. Aynı gün Halk Bahçesinde Saat 12.00-17-00 arasında Kadın Etkinlikleri Dizisi gerçekleştirilecek. Etkinlikte sırasıyla, Kadın filmi gösterimi,“Derdim derdindir”, Cumartesi Annelerine ve Uludere Annelerine Mektup, 8 Mart Hakkında Kadın Görüşlerinin Alındığı Sokak Söyleşileri, Barış Ağacına Beyaz Mendil Bağlama, Şiir Dinletisi: Kadın Şairler, Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarından Etkinlik ve Sergi Masaları.  Saat 17:00`de Çanakkale Cumhuriyet Alanı, Miting gerçekleştirilecek.
 
ELDER-Kadın Danışma Merkezi
ELDER-Kadın Danışma Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 6 Mart tarihinde saat 20.00`de Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda belediye tiyatro gurubu tarafından sahnelenecek olan tiyatro izleyiciler ile buluşacak.
 
7 Mart Çarşamba günü ise geleneksel kadın ‘kına’ eğlencesi saat 19.30`da Aşkın Art Otel de düzenlenecek.
 
8 Mart Perşembe günü saat 9.00`da Adliye önünde buluşacak olan kadınlar, bir kamu kurumunda yaşanan taciz olayını protesto edecek. Daha sonra aynı gün saat 12.00`de kadınlar Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunacak. Aynı gün saat 19.00 sıralarında ise kadınlar, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan basın açıklamasında bir araya gelecek.
 
9 Mart Cuma günü saat 11.00 Belediye nikah Salonu’nda ‘Kadına yönelik her türden insan hakları ihlallerine karşı mücadele perspektifleri’ konulu panel gerçekleştirilecek. Semra Canbulat’ın moderatörlüğünü yapacağı panele Avukat Özlem Ayata, Avukat Habibe Yılmaz Kayar, Psikolog Hilal Eyüpoğlu ve Aile Terapistti Nigar Etizer Karacık konuşmacı olarak katılacak.
 
10 Mart Cumartesi günü saat 14.00 ELDER de düzenlenecek olan taciz temalı farkındalık atölyesiyle Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri sona erecek.
Paylaş