havadurum

KADEM'den 8 Mart açıklaması

8 Mart 2013'ten bu yana kadınların hakları ve onuru için çalışan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyor.

427

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlamak için duygu dolu bir videoyla seslenen KADEM, 8 Mart 2013 tarihinden bu yana kadının onurunu ve güvenli bir toplum için adaletli bir gelecek inşa etme çabasını sürdürüyor. Kadınlar, deprem, savaş, göç gibi olağanüstü durumlarda, kıtlık, açlık, kuraklık, yoksulluk, hastalık gibi zorluklarla mücadele etmek zorunda kalıyorlar ve bu zorlukların en ağırını omuzluyorlar. Engelli çocuklarına bakmak, evde bakıma muhtaç yaşlılarına yardım etmek, açlıkla mücadele ederken çocuklarını doyurmak, en zor koşullarda çalışmak zorunda kalan kadınlar, hayatları boyunca büyük mücadeleler veriyorlar.

KADEM, bu yılki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, hiç yılmayan, pes etmeyen ve umutlarını kaybetmeyen kadınların gücüne ve azmine vurgu yapıyor. "Dünyanın Yükünü Taşıyan Kadınların Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!" mesajıyla hazırlanan duygusal video, kadınların yaşam mücadelesine odaklanıyor. Bu özel video, sosyal medya ve outdoor mecralarda geniş kitlelere ulaştırılacak.

KADEM, kadın hakları mücadelesinde herkesi kapsayan bir yaklaşım benimsemekte ve "Varoluşta Eşitlik, Sorumlulukta Adalet" ilkesiyle 11 yıldır kadın hakları savunuculuğu yapıyor. Önceki yıllarda da birçok kampanyaya imza atan KADEM, 2018'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Bildirisi ve 2021'de "Kadın Haklarına Dair İlkeler Bildirgesi"ni yayınladı. Kadının akıl, ruh ve beden bütünlüğünü koruyan ilkeler çerçevesinde tüm kişi ve kurumları, bu hakların savunucusu olmaya çağırdı.

KADEM'in geçmiş yıllarda deprem bölgesinde faaliyet göstererek psiko-eğitimler ve grup çalışmalarıyla kadınlara destek olduğu ve bugüne kadar binlerce kadına ulaştığı belirtiliyor. Ayrıca, KADEM kongreler, zirveler ve çalıştaylar düzenleyerek kadınların yaşadığı sorunlara çözüm arıyor. Kadın Araştırmaları Dergisi ile akademide kadına dair yeni bir bakış açısı sağlayan KADEM, 55 ildeki temsilcilikleriyle bölgesel sorunlara odaklanıyor ve saha çalışmaları yapıyor. Ulusal ve uluslararası projeler ve etkinliklerle kadın STK ağını güçlendiriyor ve kadın odaklı çalışmalar yürütüyor.

KADEM, her yıl düzenlediği kampanyalar ve kamu spotlarıyla toplumsal farkındalık oluşturma çalışmalarına devam ederken, "Üreten Kadın, Güçlü Kadın" diyerek Türkiye'nin dört bir yanındaki kadın girişimcilerin kooperatifleşme süreçlerini destekliyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş