Kaçak yapılar yıkılıyor!

466
Çanakkale Belediyesi kentteki kaçak yapıları yıkıyor. Kahramanmaraş depreminin arından harekete geçen Çanakkale Belediyesi, bir ihbar üzerine kaçak yapıldığı tespit edilen inşaat halindeki iki katlı binayı yıktı. Kaçak yapılar konusunda hassas olunduğunu dile getiren Çanakkale Belediyesi, yıkım faaliyetlerini devam edeceğini duyurdu. 
 
"Yıkım işlemleri devam edecek"
Çanakkale Merkez mücavir alanında bulunan kaçak yapıların yıkımı konusunda hassasiyet içinde oldukları belirtilen Çanakkale Belediyesi açıklamasında, imara uygun olmayan ve ruhsatsız olarak inşa edilen yapıların çevreye ve insan sağlığına ciddi zararlar verdiği ifade edildi. Meydana gelen depremlerden sonra, daha önce olduğu gibi sürecin kanun ve yönetmeliklere uygun şekilde devam ettirildiği ifade edilerek, "İmara uygun olmayan ve ruhsatsız olarak inşa edilen yapıların tespit edilmesiyle birlikte İmar Kanunun ilgili maddeleri gereğince encümen kararları alınarak yıkım işlemleri de devam etmektedir. Kaçak yapıların yıkımı, çevre ve insan sağlığı açısından son derece önemlidir. Ayrıca, kaçak yapıların kentsel dönüşüm projelerine de engel teşkil ettiği için yıkım işlemleri bölgenin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır" dendi. 
 
"Söz konusu alanlarda imar planlamasına uygun düzenlemeler yapılacak"
Kaçak yapıların yıkımı için gerekli olan tüm yasal süreç tamamlanarak yıkım işlemlerinin hızla devam ettiği Çanakkale`de, yıkım işlemleri sırasında çevre ve insan sağlığına herhangi bir zarar verilmemesi için gerekli önlemlerin de alındığı belirtildi. İmara uygun olmayan ve ruhsatsız olarak inşa edilen yapıların çevreye ve insan sağlığına ciddi zararlar verdiğini unutulmamasını isteyen Çanakkale Belediyesi, "Kaçak yapıların yıkımıyla birlikte, bölgenin imar planlamasına uygun şekilde düzenleneceği ve bu konuda Belediye olarak süreci hassasiyetle yönettiğimizi bildirmek isteriz" denildi. 
 
Geçtiğimiz günlerde düzenlediği olağanüstü meclis toplantısında bir dizi kararlar alan Çanakkale Belediyesi, 2000 öncesi bazı yapıların risk analizinin yapılmasını zorunlu tutmuştu. Bu yapılar; Kamu kurum binaları, ana arterlerdeki kavşak noktalarında bulunan riskli yapılar ve imar affından yararlanan yapılardan oluşuyor.
(Atilla Akın) 
 
Paylaş