havadurum

Kabine Toplantısı Bugün Saat Kaçta? Gündemde Neler Var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı’nda, ekonomi, emekli zammı, vergisiz telefon ve bilgisayar satışı, Filistin-İsrail gerilimi gibi birçok önemli konu masaya yatırılacak. Peki, Kabine Toplantısı bugün saat kaçta yapılacak? Gündemde neler var? İşte detaylar.

771

Türkiye’nin gündeminde yer alan Kabine Toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe’de yapılacak. 3 haftalık aranın ardından toplanacak olan Kabine’nin gündeminde, ekonomideki gelişmeler, emeklilere yapılacak zam, gençlere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı, Filistin-İsrail arasındaki çatışma gibi birçok konu bulunuyor. Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulunacak.

Ekonomideki Gelişmeler

Kabine Toplantısı’nın ana gündem maddesi, ekonomideki gelişmeler olacak. Kabine üyeleri, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadeleye yönelik alınacak ilave tedbirlerle ilgili değerlendirmelerde bulunacak. Ayrıca, döviz kuru, faiz oranları, cari açık, büyüme, istihdam, yatırım, ihracat gibi ekonomik göstergeler de masaya yatırılacak.

Emekli Zammı

Emeklilerin gözü hükümetten gelecek zam müjdesine çevrilirken, bu konudaki yasal düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan oluşan 3 mekanizmanın çalışmaları sürüyor. Meclis’in açılmasıyla gündeme gelecek düzenlemede gelinen aşamaya ilişkin kabine toplantısında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor. Emeklilere yapılacak zam oranının, enflasyonun üzerinde olması ve 5 bin TL ek ödeme yapılması planlanıyor.

Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Satışı

Toplantıda ele alınacak bir diğer önemli konu, AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan gençlere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ay başında yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Bir sonraki toplantımızda konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız” ifadelerini kullanmıştı. Düzenleme için sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından düzenlemenin detaylarını paylaşacak. 7 milyon öğrenciyi kapsayan kampanya Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar içerisinde bir üst sınır olacak.

Filistin-İsrail Gerilimi

Kabine Toplantısı’nda en sıcak başlık ise 7 Ekim’de başlayan İsrail-Filistin çatışması olacak. Türkiye, Filistin’in yanında yer alarak İsrail’in saldırılarını kınadı ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştü ve Türkiye’nin desteğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve NATO gibi platformlarda da Filistin’in haklarını savundu. Kabine Toplantısı’nda, Filistin-İsrail arasındaki gerilimin son durumu ve Türkiye’nin atacağı adımlar ele alınacak.

Kabine Toplantısı Saati

Kabine Toplantısı, bugün saat 15.30’da başlayacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 19.00’da kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunacak. Erdoğan’ın açıklamaları, canlı yayınla ekranlara gelecek.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş