havadurum

"İzmir Marşı sizi de mi rahatsız ediyor?"

313
Eğitim-İş, Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk-Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş`a tepki gösterdi. Eğitim-İş yaptığı açıklamada, "Kamu-Sen İl Temsilcisi Resul Demirbaş bizlere ayna tutmak istemiş. Fakat görüyoruz ki aynası hileli. Bu aynanın görüntüsünden gerçeklere ulaşmak pek de mümkün değil. Yine de biz, kendisine yaptığımız eleştirilere yönelik cevap hakkını kullanmak yerine `en iyi savunma saldırıdır` taktiğini kullanarak tarafımıza yaptığı ithamlara cevap vereceğiz. Öncelikle sormak istiyoruz. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Resul Demirbaş İzmir Marşı`ndan rahatsızlık duyuyor mu?" denildi.
 
"İzmir Marşı`nın 29 Ekim kutlama programlarında söylenmesi suç mudur?"
Açıklamada, "Resul Demirbaş yaptığı açıklamada Eğitim-İş Şube Başkanı Serkan Serbes`in suç işlediğini ve devletin de affetmeyerek cezalandırdığını ifade etmiştir. Kamuoyuna ve özelde Kamu-Sen üyelerine sormak istiyoruz; İzmir Marşı`nın 29 Ekim kutlama programlarında çalınması, söylenmesi suç mudur? Peki bir sendika başkanının İzmir Marşı`nın 29 Ekim kutlama programından çıkarılmasını basın aracılığı ile kamuoyuna duyurması mı suçtur? Sanırız Kamu-Sen il temsilcisine göre bütün bunlar suç teşkil etmektedir. Verilen ceza ile ilgili mahkeme süreci başlamış ve sürerken görüyoruz ki Resul Demirbaş, Eğitim-İş Şube Başkanına cezayı çoktan kesmiş. Merak ediyoruz; mahkeme kararı cezanın kaldırılmasına hükmettiğinde Resul Demirbaş, Eğitim-İş Şube Başkanından, Eğitim-İş Sendikası üyelerinden ve kamuoyundan özür dileyecek mi" diye soruldu
 
Eğitim-İş açıklamasında, "Sendikalar siyasi partilerle görüşebilir. Bu bağlamda Kamu-Sen`in bir siyasi parti ile sendikal talepler ve faaliyetler kapsamında iletişim kurmasına bir itirazımız yoktur. Çünkü sendikalar taleplerini siyaset enstrümanları aracılığı ile de gerçekleştirebilir. Ancak, bizim itirazımız; Kamu-Sen il temsilciliğinin bir siyasi partinin organı gibi hareket etmesinedir. Kamu-Sen Genel Kurulu`nda bir siyasi partinin yöneticilerinin oy talep etmesine çanak tutulmasınadır. Bir siyasi partinin genel merkez yöneticilerine, sanki o siyasi partinin il başkanı ve örgütü yokmuş gibi eşlik ederek kurum ziyaretleri yapılmasınadır. Merak ediyor ve soruyoruz; MHP İl Başkanlığı ve yöneticileri varken Kamu-Sen Çanakkale Temsilcisi hangi sorumluluğu gereği ve hangi beklenti ile valilik ziyaretine iştirak etmiştir" sözlerine yer verdi.
 
"Türk Eğitim Sen`in çelengini hiç göremedik"
Açıklamada, "Resul Demirbaş`ın açıklamasında diğer bir eleştiri konusu da sözde Atatürkçü ve cumhuriyetçi olmamızmış. Atatürk`e yapılan her türlü saldırıya anında karşılık verip, mahkemelere suç duyurusunda bulunurken Türk Eğitim-Sen İl Başkanını hiç göremedik. Milli bayramlarda çelenk sunma törenlerinde Türk Eğitim Sen`in çelengini hiç göremedik. 10 Kasım Atatürk`ü Anma günün de bile çelenk sunma programına katılmayan Türk Eğitim-Sen İl Başkanı, bizi sözde Atatürkçü olmakla suçluyor. Atatürkçülüğü panolarından Atatürk posterini eksik etmemek olarak algılayan Türk Eğitim-Sen İl Başkanı bize sözde Atatürkçü diyor. Bizim sözde mi yoksa özde mi Atatürkçü ve cumhuriyet değerlerinin savunucusu olduğumuzu Eğitim-İş`i yakından takip edenler bilir" denildi.
(Atilla Akın)
Paylaş