İyi yıllar Çanakkale

2014 yılı çoğalan umutlarımızın hep birlikte kazanıma dönüştüğü bir yıl olacak, ancak görülün o ki bu konuda atılacak çok daha fazla adımlar olduğu da bir gerçek. Özellikle 2013`ü uğurladığımız son günlerde yaşanılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında gelişen durum, 2014 yılı için umutlu olmaktan ziyade mevcut olumsuzluklara karşı daha çok sorumluluk almanın, duyarlılık göstermenin gerekli olduğunu gündeme koydu. 2014 yılı gerek ekonomik gerekse siyasal kriz nedeni ile başta emekçi kesimler olmak üzere toplumun geneli için zor bir yıl olacak.

468
Haziran direnişi olarak da bilinen Taksim Gezi Parkı eylemleri, apolitik olarak nitelendirilen 80 sonrası genç kuşağın, özgürlük ve demokrasi talebi ile ayağa kalktığı bir süreci de hep birlikte paylaştık. Gençlerin kendi geleceğini belirleyebilme iradesini gösterdiği eylemler, 2014’e olan umutları bir kat daha artırırken, özgürlük ve demokrasi taleplerinin çok daha fazla konuşulacağı bir yıl olmasını diliyoruz.
 
Yılardır başta Kazdağları’ndaki altın arama faaliyetleri olmak üzere, Biga-Karabiga bölgesindeki termik santral faaliyetleri ve Küçükkuyu-Altınoluk bölgesindeki HES çalışmaları ile çevrenin çeşitli yatırımlarla talan edilmesine karşı dopdolu bir mücadele süreci ile 2013’e veda ediyoruz. 2014 yine, çevre konusunda mahkeme kararlarının ve çevre hakkı mücadelesinin artacağı bir yıl olacak. Kazdağları’nı ve geleceğimizi daha büyük bir ses ile korumak dileği ile karşılıyoruz 2014’ü.
Paylaş