İstihdam garantili kurs

Çanakkale İŞKUR ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde ve AKÇANSA işbirliği ile düzenlenen Mekanik Bakım ve Onarımcılığı Kursu açıldı. Kursa katılan 15 kursiyer, 50 gün boyunca teorik ve uygulama eğitimi alacak. Kursun sonunda başarılı olan kursiyerler, AKÇANSA Çimento Fabrikası`nda çalışma imkanı bulacak.

845
Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi`nde başlayan kurs kapsmaında 15 kursiyer eğitimlere başladı. 400 saat sürecek olan Mekanik Bakım ve Onarımcılığı Kursu, 18.06.2013 tarihinde sona erecek. Kursta teorik ve uygulama eğitimi alacak olan kursiyerler, eğitimlerini AKÇANSA Çimento Fabrikası`nda staj ortamında pekiştirecek. Kurs açılışına AKÇANSA Makina Bakımı Müdürü Erol Aktuğ, AKÇANSA İnsan Kaynakları Uzmanı Gülay Yıldız, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Remzi Altın, İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, Okul Müdürü Haki Yavuz, müdür yardımcıları, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.
Çalışkan; “35 bin lira bütçe ayırdık”
UMEM Projesi kapsamında çok sayıda kurs açıldığını anımsatan İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan; “AKÇANSA`nın talepleri doğrultusunda açılan kursa 15 kursiyer katılıyor. Kursumuz, 50 iş günü sürecek. Kursiyerlerin hepsi kurs süresince sigortalıdır. 35 bin lira bütçe ayırdığımız kurs 18 Haziran`a kadar devam edecektir. Kurs süresince teorik ve pratik eğitimi alacak olan kursiyerlerimiz, AKÇANSA`da iş başı eğitim programına katılacaklar” dedi.
Aktuğ; “Kurs çok önemli”
Kursun çok önemli olduğunu ifade eden AKÇANSA Makina Bakımı Müdürü Erol Aktuğ, AKÇANSA olarak kursu desteklediklerini söyledi. “Bu kursun hem AKÇANSA hem de AKÇANSA`da çalışmak isteyen adaylar açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Bu sürecin sonunda herkes memnun olacaktır diye düşünüyorum. Bu tür kursların devam etmesini arzuluyoruz” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Remzi Altın ise kursa katılan kursiyerlere başarılar diledi. Staj sonunda başarılı bulunan kursiyerler AKÇANSA Çimento Fabrikası`nda çalışma imkanı bulabilecek. Kurs süresince sigorta primleri İŞKUR tarafından yatırılacak olan kursiyerlere günlük olarak da 20 TL ödeme yapılacak.
Paylaş