Doç. Dr. Macit Bitargil Kimdir? Doç. Dr. Macit Bitargil Nereli ve Kaç Yaşında?

323

Damar sağlığı, genel sağlık ve yaşam kalitesi için son derece önemli bir unsurdur. Varis tedavisi, skleroterapi ve kalp damar cerrahisi gibi uygulamalar hem damar sağlığını korumak hem kardiyovasküler hastalıklarla mücadele etmek açısından işlevsel çözümler sunar.

Kalp ve damar cerrahisi İstanbul ve diğer illerimizde, damar sağlığının korunmasına olan katkıları ve kalbinizin geleceği için hayati bir rol oynamaları nedeniyle mutlaka uzmanlar tarafından titizlikle uygulanmalıdır.

Genellikle bacaklarda oluşan varis, damarlardaki kanın geriye doğru akışına bağlı olarak gelişen bir sorundur. Varis tedavisi ve skleroterapi, en basit şekliyle varislerin görünümünü azaltmak, semptomlarını hafifletmek ve neden olabilecekleri ciddi komplikasyonları önlemek için kullanılan yöntemler olarak tanımlanabilir. Söz konusu uygulamaların temel hedefi, damarların işlevini düzelterek dolaşımı iyileştirmek ve bacak sağlığını korumaktır.

Minimal invaziv bir prosedür olan skleroterapi, varisli damarların ve örümcek damarların tedavisinde yaygın olarak tercih edilir. Skleroterapi tedavisinde, küçük ve orta büyüklükteki varislerin yok edilmesi için özel bir ilaç solüsyonu kullanılır. Doç. Dr. Macit Bitargil hem İstanbul'daki hem İstanbul dışındaki hastaların skleroterapi tedavisi için en çok tercih ettiği isimlerden biridir.

1980 yılında Antakya'da hayata gözlerini açan Macit Bitargil, ilkokul ve lise eğitimini birincilikle tamamladı.1997 yılında geldiği İstanbul'da Tıp Fakültesi'ne kayıt olarak doktorluk eğitimi almaya başladı. Tıp Fakültesi'nden birincilikle mezun olurken aynı zamanda Yüksek Onur Ödülü almaya hak kazandı.

Uzmanlık eğitimini 2006 ila 2012 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda tamamlayan Macit Bitargil'in mezuniyet tezi ise Türk Tabipler Birliği tarafından düzenlenen tez yarışmasında Türkiye birinciliği ödülünü aldı.

2012 yılında Macit Bitargil mecburi hizmetini yapmak üzere Kars'a yerleşti. Kars Kafkas Üniversitesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmaya başlayan Macit Bitargil, bu esnada Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nin kurulum aşamasında aktif bir şekilde görev aldı. Bunun yanı sıra açık kalp ameliyatlarının yapılmaya başlaması, yürütülmesi ve Kalp Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi kurulması süreçlerinde de son derece önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Yürüttüğü bilimsel çalışmalar sonucunda Macit Bitargil, Yardımcı Doçent Doktor ünvanı almaya hak kazandı. İlaveten Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yaptığı katkılar dolayısıyla 14 Mart Onur Ödülü almaya da layık görüldü.

Kalp ve Damar Cerrahisinin Öncü İsmi Doç. Dr. Macit Bitargil

Macit Bitargil 2015 yılında İstanbul'a döndü ve Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde operatör olarak görevinin başına geçti. Texas Heart Institute Journal dergisinde yayınlandığı gibi Guinness Rekorlar Kitabı'nda da kendine yer bulan aort anevrizması ameliyatını ise 2016 yılında yaptı.

2020 - 2021 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Mayo Clinic Kardiyotorasik Cerrahi Kliniği'nde "Fellow" olarak görev yapan Macit Bitargil, bu süreçte özellikle asist device, kalp nakli, minimal invaziv kapak cerrahileri, komplike koroner bypass ile aort anevrizma/diseksiyon cerrahileri konusunda çok sayıda operasyona katıldı. Bu süreç esnasında birçok bilimsel projeyi başarıyla tamamlayarak JTCVS ve ESC gibi seçkin dergilerde yayınlanan iki ameliyat yöntemi geliştirdi.

Macit Bitargil, Türkiye'ye döndükten sonra alanında yürüttüğü bilimsel faaliyetlere bağlı olarak 2021 yılında Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doçentlik ünvanını aldı. 2022 yılında Acıbadem Sağlık Grubu'na geçen Doç. Dr. Macit Bitargil; International Acıbadem, Acıbadem Taksim ve Acıbadem Fulya hastaneleri bünyesinde görev yapmaya başladı. Şu an Fulya'daki Bitargil Clinic'te hizmet vermeye devam etmektedir.

(BÜLTEN)
Paylaş