havadurum

İşten atılan ÇOMÜ işçileri için dayanışma etkinliği düzenleniyor

İşten atılan ÇOMÜ işçilerine sahip çıkan Çanakkale kamuoyu yaşanılan bu haksızlığın peşini bırakmamak konusunda kararlı. KESK öncülüğünde çeşitli sivil toplum örgütü, meslek örgütü ve platformlar işten atılan işçilerin geri alınması talebi ile sürecin parçası olacaklarını deklare ettiler.

804
KESK Şubeler Platformu, TMMOB Çanakkale İl Koordinasyon Kurulu, DİSK/Sosyal-iş Sendikası, DİSK/Genel-İş Sendikası, Türk/Metal-iş Biga Şubesi, Çanakkale Çevre Platformu, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Tükoder Çanakkale Şubesi, Pir-Sultan Abdal Kültür Derneği, Çanakkale Halkevi” Sendikalar, Meslek örgütleri ve Demokratik Kitle Örgütleri 24  Mart Cumartesi günü saat 15.00`te Türkan Saylan Sosyal Tesisleri Nikah Salonunda ÇOMÜ’de işten atılan işçiler geri alınsın talebi ile taşeron çalışma sistemini sorgulayacakları etkinlikte bir araya gelecekler.
 
Etkinlik ile ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Birleşiyoruz; Ülkemizde yaşanan piyasacı, gerici, baskıcı dönüşüme, Eğitim ve Sağlığın paralı hale getirilip piyasalaştırılmasına, taşeronlaştırma ile ülkemizin emekçilerine güvencesiz çalışmanın dayatılmasına, Yaşam alanlarımızın, doğanın sermaye sınıfı ve işbirlikçileri tarafından talan edilmesine karşı birleşiyoruz. Piyasacı, gerici ve baskıcı dönüşümden rahatsız olan herkesi, süreci desteklemeye ve ÇANAKKALE KESK ŞUBELER PLATFORMU`nun bu girişimine omuz vermeye davet ediyoruz.
 
Uyarıyoruz; ÇOMÜ Rektörü Sedat LAÇİNER, Üniversitenin işçisi olan, emeğiyle, alın teriyle yaşamını sürdürmeye çalışan, sendikalaşma çabası yürüten 40 ÇOMÜ işçisinin işine son vermiştir. İşten atılmalar sonucu 40 işçi işsizliğe mahkum edilmiş, İşten atılan işçilerden Arzu SEZEK’in eşi Gazeteci “Mustafa SEZEK”, eşinin işten atılmasının üzüntüsüyle geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmiştir. Bu durumu kabullenmiyoruz; “KESK Şubeler Platformu, TMMOB Çanakkale İl Koordinasyon Kurulu, DİSK/Sosyal-iş Sendikası, DİSK/Genel-İş Sendikası, Türk/Metal-iş Biga Şubesi, Çanakkale Çevre Platformu, Çağdaş Gazeteciler Derneği, TÜKODER Çanakkale Şubesi, Pir-Sultan Abdal Kültür Derneği, Çanakkale Halkevi” Sendikalar, Meslek örgütleri ve Demokratik Kitle Örgütleri olarak kınıyoruz ve işten atılanların derhal işe geri alınmasını talep ediyor, Sürecin bir parçası olacağımızı ilan ediyoruz!”
Paylaş