havadurum

İşte işsizliğin göstergesi

Türkiye’de yaşanan işsizlik tablosu, Çanakkale’de yine belgelendi. Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü’nde geçici olarak çalışmak üzere işçi alımı için gerçekleşen kura çekimi, Türkiye’de yaşanan işsizliği gözler önüne serdi. İş bulma ümidiyle 2288 başvurunun yapıldığı kuraya katılan vatandaşlar, umut kavanozundan isimlerinin çıkması için heyecanla beklerken, yaşanan bu manzara ise AKP hükümetinin Türkiye’de işsizlik azaldı ifadelerine ise adeta darbe vurdu.

683
 
 
Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü’nde geçici olarak çalışmak üzere işçi alımı için gerçekleşen kura çekimi, Türkiye’de yaşanan işsizliği gözler önüne serdi. Yangın sezonunda 6 ay süre ile geçici olarak çalışmak üzere alınacak işçiler için kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekiminin yapıldığı Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü yemekhane salonuna akın eden vatandaşlar, 2288 başvurunun olduğu kuradan isimlerinin çıkması için heyecanla bekledi. Yangın sezonunda çalışmak üzere 65 işçinin alınacağı kura çekiminde isimleri çıkanlar, 7 Ağustos tarihinde mülakata katılacaklar.
 
Noter huzurunda yapılan kura çekimine Çanakkale merkezden 854 kişi başvururken, Ayvacık ilçesinden 121, Bayramiç ilçesinden 493, Biga ilçesinden 83, Çan ilçesinden 364, Kalkım beldesinden 192 ve Yenice ilçesinden de 181 kişi başvuru yaptı. AKP hükümetinin Türkiye’de işsizlik azaldı ifadelerine adeta darbe vurur nitelikte olan kura çekimine sabah saatlerinde çok sayıda vatandaş akın etti. Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın sezonunda 6 ay çalışabilmek için başvuru yapan ve kuradan ismi çıkan vatandaşlar büyük sevinç yaşarken, ismi çıkmayan vatandaşlar ise gözyaşlarına boğuldu.
Paylaş