İsmet İnönü ölümünün 44'üncü yılında anıldı

1710

 Cumhuriyet döneminde Orgeneral ve eski Genelkurmay Başkanı olan, Cumhuriyet’in ilanından sonraki Türkiye`nin ilk Başbakanı, ikinci Cumhurbaşkanı, İstiklal Madalyası sahibi İsmet İnönü’nün ölümünün 44’üncü yıl dönümü dolayısı ile anma mesajları yayınlandı. 

 
İnönü için yayınlanan anma mesajları şu şekilde;
CHP Milletvekili Muharrem Erkek: Lozan kahramanı, Türkiye`de Cumhuriyetin kuruluşu ve demokrasinin inşası için her alanda mücadele veren, büyük devlet adamı, Genel Başkanımız İsmet İnönü`yü minnetle saygıyla anıyoruz. 
 
CHP Milletvekili Bülent Öz; Kurtuluş Savaşı`nın kazanılmasında önemli rolü olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’ün silah arkadaşı ve Cumhuriyetimizin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 44. yıl dönümünde minnet, şükran ve özlemle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti`ne ve yine sonsuza kadar varlığını devam ettirecek olan Cumhuriyet Halk Partisi`ne koyduğu katkılardan dolayı unutmamız mümkün değildir.
 
CHP İl Başkanı Nejat Önder: 1.ve 2.İnönü Meydan Muharebelerinin Muzaffer Komutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partimizin 2. Genel Başkanı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün dava ve silah arkadaşı İsmet İnönü’yü saygı ve minnetle anıyorum.
 
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık: Asker Devlet adamı ve diplomat İsmet İnönü’nün, Namuslularda, namussuzlar kadar cesur olmalıdır’ sözünü hatırladığımız bu günlerde ölümünün 44’üncü yılında saygı ve rahmetle anıyoruz. 
 
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan: Mustafa Kemal Atatürk`ün yol arkadaşı Kurtuluş Savaşı`mızın unutulmaz komutanı 2.Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü`yü saygıyla ve rahmetle anıyorum.
 
CHP İl Başkan adayı İsmet Güneşhan: Hem Genel Başkanımız hem de Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’yü ölümünün 44’üncü yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. İnönü, ülkemizin demokratik laik bir Cumhuriyet yapısına kavuşmasında en büyük katkı veren başkanlarımızdan biri olmuştur. Özellikle tek partili siyasal yaşamdan, çok partili siyasal yaşama geçilmesinde kimsenin burnu bile kanamadan dünyada eşine rastlanmayacak bir şekilde sahip olduğu iktidarı bir başka siyasi partiye devreden kişidir.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş