havadurum

İsmail Işık: "Ülkemiz, Milli Mücadele ruhuna ihtiyaç duyuyor"

Önceki Dönem Biga Belediye Başkanı ve CHP'den aday adayı İsmail Işık, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Biga’da düzenlenen resmi törenlerde, Atatürk'ün ölümünün 85. yıl dönümü için anlamlı bir mesaj paylaştı.

737

Biga Cumhuriyet Meydanı'nda saat 09:05'te gerçekleşen anma törenine katılan İsmail Işık, törenin ardından yayımladığı mesajda, Atatürk'ün ebediyete intikalinin yıl dönümünü anarak, ülkenin kuruluş mücadelesi ve Milli Mücadele ruhuna vurgu yaptı. Işık, "Bugün yine bir 10 Kasım'dayız. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törende anma programına katılım sağladık. Törende yaşanan sirenin çalmaması sorunu maalesef törenlere gölge düşürdü. Umarım bu bir hatadır ve bir daha yaşanmaz." sözlerine yer verdi.

“Atatürk’ün liderliğine vurgu yaptı”

Işık, Atatürk'ün liderliğindeki mücadeleye vurgu yaparak, "Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85’inci yıl dönümünde, kendisini büyük bir özlem, minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum. Ülkemiz imkansız denilebilecek düzeydeki zorlu bir mücadele sonucunda kuruldu. Yıkım süreçlerinden çıkmak ciddi bir yetenek ve zeka ister." şeklinde konuştu.

“Onların verdiği mücadele boşuna değildir”

Atatürk'ün mirasına vurgu yaparak konuşmasına devam eden Başkan Işık, "Atatürk'ün işaret ettiği hedefleri gerçekleştirmenin görevlerini olduğunu vurgulayan İsmail Işık, "Ülkemizin bekası için mücadele etmiş, hayatını feda etmiş ve bu uğurda mücadele etmiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi unutmamalıyız. Onların verdiği mücadele boşuna değildir." dedi.

“Üzerimize düşen sorumluğun bilincindeyiz”

Işık, Atatürk'ün öğretilerini yaşatma çağrısı yaparak, "Bizler de çocuklarımızı bu öngörüyle yetiştirmek, çocuklarımızı vatan, millet ve bayrak aşkıyla büyütmek ve çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak zorundayız. Bizler Biga'mızda üzerimize düşen tüm sorumluluğun bilincindeyiz. Vazifeye atılmaktan asla korkmuyor, görev ve sorumluluklarımızdan asla kaçmıyoruz." şeklinde konuştu.

Işık, mesajını şu sözlerle tamamladı: "Bu vesileyle bir kez daha ülkemizin kurucusu ilk Cumhurbaşkanımız ve ilelebet başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu topraklar için mücadele etmiş gazilerimizi ve canını ortaya koymuş şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum."

(Şerife Turhanlı)

Paylaş