İşleyen`den Devlet Su İşleri`ne sitem

İl Genel Meclisi toplantısında gündem dışı söz alan CHP`li İl meclis üyesi Bülent İşleyen, Devlet Su İşleri Müdürlüğü`ne sitem etti.

823
İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, Gelibolu ilçesindeki Tayfur Barajı ile Çokal Deresi`nde yaşanan bazı sorunların çözümü için başvurmalarına rağmen Devlet Su İşleri Müdürlüğü`nden herhangi bir olumlu yanıt alamamaları nedeniyle tepki gösterdi. Toplantıda gündem dışı söz alan İşleyen, Gelibolu ilçesinde yaşanan bazı sorunların çözümlenmesi için Devlet Su İşleri Müdürlüğü`nün uyarılmasını talep etti. İşleyen; “Devlet Su İşleri denen bir kurum var. Bu kurumun; baraj yapmak, sulama göleti yapmak ve dere ıslah çalışması yapmak gibi görevleri var. Gelibolu`muzun Çokal diye derin bir deresi var. Son yağmurlardan sonra bazı sıkıntılar yaşandı. Bu deremizin denizle birleştiği yerde yoğun bir şekilde çevre kirliliği söz konusudur. 3 aydan beri Devlet Su İşleri`ne başvurduğumuz halde burası temizlenmedi. Özellikle temizlenmemesi için gayret sarf ediliyor. En azından 100 aile mağdur durumdadır. Bu konuda Devlet Su İşleri`nin uyarılmasını talep ediyorum” dedi.
 
“Tayfur Barajı`na bir mühendis göndermediler”
“Gelibolu`muzun içme suyu Tayfur Barajı`ndan sağlanmaktadır. Bu içme suyunun sağlandığı barajın her yıl temizlenmesi gerekiyor” diyen İşleyen; “Bu da Devlet Su İşleri`nde görevli olan mühendislerin kontrolü altında yapılıyor. Barajın temizlenmediği zaman su da koku oluşuyor. Devlet Su İşleri`ne defalarca başvurmamıza rağmen Tayfur Barajı`na bir mühendis göndermedi. Bu konuda da ilgili kurumun uyarılmasını talep ediyorum” şeklinde konuştu.
 
“Toplantılara neden davet edilmiyoruz?”
Öte yandan İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, ilçelerin sorunları ve buna bağlı olarak çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantılara il genel meclis üyelerinin davet edilmemesine de tepki gösterdi. İlçelerde görevli olan mülki idare amirlerinin bu konuda da ikaz edilmesini isteyen İşleyen; “İlçelerimizin mülki idare amirleri, o ilçenin sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili toplantılar düzenliyorlar. Bu toplantılara ilgisi olmayan kurumlar davet ediliyor ama il genel meclis üyelerinin davet edilmediğini görüyoruz. Bu konuda İl Genel Meclis başkanından, gerekli mülki idare amirlerinin uyarılmasını ve il genel meclis üyelerinin o ilçenin yerel parlamenteri olduğunun hatırlatılmasını onların da bu konuda çözüm önerilerinin olabileceğini yönünde ikaz edilmesini talep ediyorum” dedi.
Paylaş