havadurum

İşleyen’in soru önergesi çok anlamlı

İl Genel Meclisi üyeleri, ekim ayının son toplantısı için bir araya geldi. CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ ile ilgili meclise sunduğu soru önergesi ile kamuoyunun da yakından takip ettiği GESTAŞ Firmasının siyasi olarak kullanıldığı konusundaki kaygıları dile getirdi.

460
 
Ekim ayının 5 birleşimine katılan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin önderliğinde toplanan meclis üyeleri gündemde yer alan maddeleri görüştü. Yapılan yoklama ile başlayan meclis toplantısında yer alan komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. Önceki toplantı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Türk Kültürü Topluluğu’na 3 bin TL yardım yapılmasına oy birliği ile karar verildi.
 
Gündemde yer alan maddelerin görüşülmesiyle birlikte CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ ile ilgili meclise önerge sundu. GESTAŞ şirketi ile ilgili bilgilendirilmek için meclise soru önergesi veren İşleyen; “GESTAŞ şirketi bünyesinde kaç personel çalışmaktadır? Şirketten maaş alıp da başka kamu kurum ve kuruluşlarda kaç kişi çalışmaktadır? Şirketin kaç adet makam aracı bulunmaktadır? Bu araçlar kimler tarafından kullanılmaktadır? Şirket yönetim kurulu üyelerine ne kadar huzur hakkı ödenmektedir? Şirket, sosyal yardımlar adı altında kimlere, nerelere ne kadar yardım etmiştir? Köylere gönderilen parke taşlarının akıbeti konusunda bilgi sahibi olmak istiyorum. Gereken bilginin verilmesini talep ederim” dedi.
 
İl Genel Meclis Başkanı ali Rıza Tekin, konuların görüşülmesiyle birlikte 1 Kasım tarihinde toplanmak üzere meclisi sonlandırdı.
Paylaş