havadurum

"İşçileri aylık 2 bin TL zarara uğratmıştır"

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale İl Başkanı Seçkin Yörük kamu çerçeve protokolüne ilişkin yaptığı basın açıklamasında; "İşçileri hayal kırıklığına uğratacak haklarla karşımıza çıkıp, birde kamu çerçeve protokolünde sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin masada satılmasına sebep oldunuz" dedi.

477
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale Şubesi (Sağlık-İş), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde yetkili olan Öz Sağlık İş Sendikası'nın işçilerin kamu çerçeve protokolüne tam uyumunu sağlamak için neyi beklediklerini sordu. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale İl Başkanı Seçkin Yörük kamu çerçeve protokolüne dair basın açıklamasında bulunarak" Kamu çerçeve protokolündeki tüm haklara tam uyumluyuz diye sahada gezen malum sendikanın şube başkanı tam uyumu sağlamayarak işçileri aylık 2bin TL zarara uğratmıştır" dedi.

Yörük; "Taban ücretlerini belirlemede çerçeve niteliğindedir"
Kamu işçilerin, taban ücretlerinin 15 bin TL'ye çekilerek yüzde 45zam uygulamasına değinen Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale İl Başkanı Seçkin Yörük; "9 Mayıs 2023 tarihinde sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Kamu İşçileri'nin zam oranları hepimizin de bildiği gibi açıklanmış bulunmaktadır. TÜRK-İŞ Genel Başkanımız sayın Ergün Atalay'ın çabaları ile başta taban ücretlerin 15 bin TL'ye çekilerek üzerine yüzde 45 zam uygulanması gibi çok ciddi kazanımları kamu işçileri hak etmiş bulunmakta. Kamu kesimi çerçeve anlaşma protokolü hepimizin de anladığı gibi kamu çalışanlarının taban ücretlerini belirlemede çerçeve niteliğindedir. Sadece taban ücret değil sosyal hak olarak farklı kalemlerde de kamu işçileri hak almaktadır. Bunlar yemek ücreti, birleştirilmiş sosyal yardım, giyim yardımı, ek ödeme, hizmet zammı, iş pirimi ve ikramiyeler olarak taban ücreti belirlenmiş ve tüm kamu kurumlarına tüm maddelerinin eksiksiz olarak uygulanması için sayın Cumhurbaşkanımız tarafından talimat ile resmi yazıları yazılmıştır" şeklinde konuştu.

Yörük; "Tam uyumu sağlamadı"
Öz Sağlık Sendikası'nın işçilerin güvenini bir kez daha sarstığını vurgulayan Başkan Yörük; "Sayın Genel Başkanımız Ergün Atalay'ın çabalarıyla ve Sn. Cumhurbaşkanımızın arabulucu olarak katıldığı ve talimatlarını ilettiği kamu çerçeve protokolünde yemek yardımı, giyim yardımı ve risk primi gibi hakları malum yetkili Öz Sağlık İş sendikası masada işçilere alması gerekirken maalesef bırakarak işçilerin onlara vermiş olduğu güveni bir kez daha sarsarak tüm işçilerin masada satılmasına sebep oldular. Kamu çerçeve protokolündeki tüm haklara tam uyumluyuz diye sahada gezen malum sendikanın şube başkanı tam uyumu sağlamayarak işçileri aylık 2bin TL zarara uğratmıştır" ifadelerini kullandı.

"Bu hakların masada bırakılmasına nasıl izin verdi?"
Kamu çerçeve protokolünde sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin haklarının, masada satıldığını dile getiren Başkan Yörük; "Bizler kamu işçisi olarak hakkımız olan ve sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını verdiği tüm hakları hak etmemiz gerekirken malum Öz Sağlık İş sendikası hangi pazarlıkları yaparak bizim hakkımızı masada sattı? Toplu İş Sözleşmesi döneminde kapalı kapılar ardında sözleşmeyi imzalayarak işçileri hayal kırıklığına uğratacak haklarla karşımıza çıkıp birde kamu çerçeve protokolünde sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin masada satılmasına sebep oldunuz. Buradan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesi çalışanlarının masada satılan hakları için sizlere sesleniyorum; Kamu Çerçeve Protokolü'ne Tam uyumluysak bizim masada sattığınız yemek yardımı, giyim yardımı ve risk primlerimiz nerede? 'İşçinin alınteri Şehit Kanı Kadar önemli, değerli ve kutsaldır.' diyen rektör bu hakların masada bırakılmasına nasıl izin verdi" diye sordu.
(Gökhan Özkurnaz)
Paylaş