havadurum

İşadamları inşaatları inceledi

ÇTSO Meclis ve komite üyeleri yapımı devam eden inşaatlarda bazı incelemelerde bulundu...

562
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mayıs ayı Meclis toplantısı öncesinde Meclis ve Komite üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Odanın devam etmekte olan inşaatlarını gezdi. ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Başkan Yardımcıları Kemal Karakaş ve Erdal Akarsu ile yönetim kurulu üyeleri, Oda’nın Meclis üyeleri ve meslek komitesi üyeleriyle, 2011 yılında temelleri atılan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Sergi ve Konferans Merkezi ile kent merkezindeki İş Merkezi inşaatlarının son durumunu birlikte incelediler ve bilgi verdiler.
 
ÇTSO’nun Yönetim Kurulu, Meclis ve meslek komitelerinin üyeleri önce OSB’deki Sergi ve Konferans Merkezi’ni gezdi. ÇTSO Başkanı Bülend Engin burada yaptığı açıklamada, Sergi ve Konferans Merkezi için masa, sandalye, akustik, ses ve görüntü sistemleri dışında tüm ihalelerin yapıldığını belirti. Bülend Engin, “Bu binada makam odası yok. Tüm odalar, sergi, eğitim ve seminer amaçlı olarak tasarlandı” diye konuştu. ÇTSO üyeleri daha sonra oda inşaatlarının kontrolörü Mimar Uğur Tınaz bilgi aldılar. Mimar Uğur Tınaz, kaba inşaatı biten ve ince işçiliği devam eden binada 400 konferans salonunu, 450 metrekarelik büyük sergi salonunu, farklı alanlardaki sergi ceplerini, VIP, toplantı ve eğitim. seminer salonlarını, 100 kişi kapasiteli Meclis Salonu’nu gezdirerek, bilgi verdi. Binanın 1.200 metrekare tabana oturan 6000 metrekare kapalı alından oluştuğunu söyleyen Tınaz ayrıca, teras katındaki 650 metrekare kapalı, 4500 metrekare de açık terastan oluşan her türlü etkinliğin yapılabileceği çok amaçlı alanı ÇTSO üyelerine gezdirdi. 
 
Sergi ve Konferans Merkezi’nin ardından kent merkezindeki ÇTSO İş Merkezi inşaatı gezildi. ÇTSO Başkan Yardımcısı Erdal Akarsu, her katta 5 ve beş katta toplam 25 ofisin bulunduğu İş Merkezi’nin zemin katındaki büyük ofisin birinin İş Bankası’na kiralandığını, diğeri için de bir banka ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Akarsu, birinci katın bütün olarak TÜRSAB’a kiralandığını da hatırlatarak, “Belirlediğimiz kira bedellerinde indirim yapmayacağız. Ayda ortalama 70 bin lira gelir hedefliyoruz. Bu gelirin tamamını Çanakkaleli öğrencilere burs olarak kullanacağız” diye konuştu.
 
Paylaş