havadurum

İşadamları Gönen’de buluştu

Güney Marmara Bölgesi`nde bulunan Siad Dernekleri`nin organizasyonu ile Gönen’de Bölgesel İşbirliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda öncelikle bölgesel işbirliğinin önemi vurgulanırken, Balıkesir-Çanakkale illerindeki iş dünyası organizasyonlarının bir biri ile uyumu ele alındı.

738
 
 
 
Bölgesel İşbirliği Toplantısına Balıkesir, Çanakkale, Bandırma, Biga, Gönen İş Dünyası Dernekleri Başkan ve temsilcilerinden oluşan 40 kişilik bir gurup katılım sağladı. BASİAD Başkanı İsa Tamer Çelik toplantıda yaptığı konuşmada; iş birlikteliklerinin sivil organizasyonlar yanında ticari iş birliktelikleri şekline dönüşmesini de arzu ettiğini ifade etti. BASİAD İnşaat A.Ş. yi örnek olarak gösteren Çelik, Balıkesirli 35 iş adamının bir araya gelerek kurdukları BASİAD A.Ş.`nin bölgede çok ortaklı şirket oluşumları için son derece önemli bir örnek teşkil ettiğini vurguladı. Bu tür çok ortaklı şirketlerin TR 22 Güney Marmara Bölgesi`nin geneline yayılması için çalışacaklarını söyleyen Çelik, bölgede gerçekleşecek büyük ölçekli yatırımlara iki ilin merkez ve ilçelerinden oluşacak çok ortaklı oluşumlar vasıtası ile talip olmak niyetinde olduklarını dile getirdi. Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Erdal Akarsu, Çanakkale’de ortak menfaatler doğrultusunda bir araya geldiklerini ve Çanakkale’nin marka şehir olmasına katkı verdiklerini ifade etti. Başkan Akarsu, Dernekleri`nin de desteklediği 2. Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı`nın 14-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılacağını, fuarın ulusal nitelikte olup yurt dışından da katılım olacağını söyledi. Akarsu, Balıkesirli firmaları da fuara davet etti. Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Çetin Mirap ise Bölgesel İşbirliğini önemsediklerini, yeni oluşumlar için katkı vermeye hazır olduklarını söyledi. BANSİAD Başkanı Mirap, Bandırma’nın Erdek’le birlikte turizme verdiği katkıdan söz ederek, Bandırmanın ekonomik ve tarımsal potansiyellerini anlattı. Bandırma Genç İşadamları Derneği Başkanı İsmail Çoban da bölgenin sosyal ve ekonomik başarısı için güçlerin bir araya getirilmesi gerekliliğinden söz etti. Çoban, Balıkesir’de birkaç ailenin yapmış olduğu ortaklığın örnek teşkil ettiğini ve bu tür ortaklıkların genişletilerek yapılmasının faydalı olacağını söyledi. Biga Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Zekai Baş toplantıya katılmaktan ve birliktelik düşüncesine katkı vermekten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Baş, bölgesel iş birliği modellerinin olması gerekliliğine dikkat çekerek BİSİAD olarak işbirliğini desteklediklerini kaydetti. Gönen Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Necmi Koç, Gönen Deri Sanayicileri ve Deri Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verdi. Toplantının Gönen’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Koç, üyeleri olan şirketlerin ve bölge ekonomisinin gelişimine yönelik birliktelikleri desteklediklerini ifade etti. Toplantıya iştirak eden işadamları işbirliği görüşünü paylaştıklarını ifade ederek, daha güçlü yatırımlar için destek vermeye hazır olduklarını söylediler.
Toplantının amacı
Toplantı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılan açıklamada; “Toplantıda ana gündem Güney Marmara’da yer alan SİAD işadamı dernekleri arasındaki işbirliğini geliştirilerek daha büyük bir çatı oluşumunun temellerinin atılmasıdır. Bu amaçla kurulması planlanan Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) kurulması için hazırlık çalışmaları gerçekleştirilmiştir. En kısa sürede GÜNMARSİFED ile ilgili tüzük çalışmaları neticelenerek ÇASİAD GÜNMARSİFED çatısı altında TÜRKONFED e bağlanacaktır. Bu adım bölgemizin ulusal ölçekteki işbirliği ve temsil kabiliyetini güçlendirecektir. Gönen toplantısında öncelikle bölgesel işbirliğinin önemi vurgulanmış ve Balıkesir-Çanakkale illerindeki İş Dünyası Organizasyonlarının bir biri ile uyumu ele alınmıştır. Toplantıya katılan Dernek temsilcilerinin tamamı bölgesel işbirliğine açık olduklarını net bir şekilde ifade etmişlerdir. Gelişen dünya ekonomisi, sertleşen rekabet ortamında, üyelerimizin ve bölge ekonomisinin kalkınması için daha güçlü organizasyonlara ve işbirliğine ihtiyaç duyulduğunun önemi vurgulanmıştır. Toplantının bir amacı da Derneklerin işbirliği ve bölgenin kalkınma dinamikleri ile ilgili beyin fırtınası yaratılması idi. Toplantı katılımcıları konu ile ilgili görüşlerini açık yüreklilik ile dile getirmişlerdir. Ortaya işbirliği ve bölgenin kalkınmasına yönelik önemli fikirler konmuştur. Balıkesir, Çanakkale, Bandırma, Biga, Gönen İş Dünyası temsilcileri hafta sonu zamanlarını iki ilin ekonomik gelişimine ayırmışlardır. Ortaya çıkan tablo iş adamlarını memnun etmiştir. Bu memnuniyet uzun çalışma toplantıları ile bir araya gelince Bölgenin işbirliğine duyduğu özlem bir kez daha gözler önüne serilmiştir” denildi.
Paylaş