İşadamları ÇTSO seçimlerini değerlendiriyor

Seçim sürecini tamamlayan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası`nda mevcut Başkan Bülend Engin güven tazelerken, Meclis Başkanlığı`na ise Osman Okyay seçildi. ÇTSO`da oluşan yeni yönetimi değerlendiren işadamları, ÇTSO yönetiminin birlik ve beraberlik içerisinde Çanakkale`yi bulunduğu konumdan daha ileriye taşımak için yoğun çaba sarf etmesi gerektiğine dikkat çektiler.

686
İşadamı Kemal Karakaş ile Erdal Akarsu, eski yönetim ve meclis üyelerinin büyük bir bölümünün değiştiği ÇTSO seçimlerini değerlendirdi. İşadamı Kemal Karakaş, Çanakkale`ye fayda sağlayacak olan Yat Limanı ve Kruvaziyer Limanı gibi yatırımların, ÇTSO yeni yönetimi tarafından gündemden düşürülmemesi gerektiğine dikkat çekerken, “Her başarı bir ekiple gelir” diyen işadamı Erdal Akarsu ise; ÇTSO`da görev yaptıkları dönem içerisinde başarı bir süreç yaşadıklarını ve bu başarının da yapılan işlerle ortada olduğunu ifade etti.
 
 
 
Karakaş; “Kentin sorunlarını bakanlara taşımalarını istiyoruz”
ÇTSO`da görev alan yeni yönetimin Çanakkale`ye fayda sağlayacağını belirten işadamı Kemal Karakaş; “ÇTSO üyelerinin kendi iradesiyle bir meclis oluştu. Yönetimde yer alan arkadaşlara başarılar diliyorum. Bülend beyin başkanlığında görev alan üyelerin Çanakkale için iyi işler yapacaklarına inanıyorum. Yeniden oluşan yönetim kuruluna çok zaman ayırmalarını, çok çalışmalarını ve Çanakkale`nin sorunlarını Türkiye kamuoyu ile bakanlara taşımalarını istiyoruz. Muhaffak olacaklarına inanıyorum. Çanakkale`ye kazandırılan ÇTSO Kongre Merkezi ile Çanakkale Evi gibi önemli projelere yeni yönetimin imza atacağına inanıyorum” dedi.
 
“Yatırımlar gündemden dürülmemeli”
Çanakkale için önemli olan yatırımların gündemden düşürülmemesi için de yeni yönetime uyarılarda bulunan Karakaş; “Çanakkale`nin ihtiyacı olan Yat Limanı ve Kruvaziyer Limanı gibi yatırımlar gündemden düşürülmemeli. Bu tür yatırımların Çanakkale`ye fayda getireceğini düşünüyorum ve yeni yönetimin bu tür çalışmalara odaklanması gerekiyor. ÇTSO yönetimi ayrıca birlik ve beraberlik içerisinde Çanakkale`yi bulunduğu konumdan daha ileriye taşımak için yoğun çaba sarf etmeli” diye konuştu.
 
 
Akarsu; “Yarım kalan projelerin takipçisi olacağız”
ÇTSO`da görev aldıkları dönemde yarım kalan projelerin olduğunu ve bu projelerin   gerçekleştirilmesi için takipçisi olacaklarını kaydeden işadamı Erdal Akarsu ise; “Bizim dönem olarak iyi bir dönem geçirdiğimize inanıyorum. Öncelikle bunu söyleyeyim. Başarılı bir yönetim ancak ekiple uyum içerisinde olur. Bizim yarım kalan projelerimiz vardı. Yeni dönemde bu projelerin gerçekleştirilmesi için dışarıdan takipçisi olacağız. Bizden daha ileriye çıta koyabilirlerse bizde mutlu oluruz” dedi.
 
“Başarı ekiple birlikte gelir”
“Önemli olan bu bir yarıştır” diyen Akarsu; “Bir dönem biz yaptık, bir dönem başka arkadaşlar yapar. Ama sonuçta bu ekip işidir. Bu başarı ekiple birlikte gelir. Biz bu süreci takip edeceğiz. Eğer eksiklikleri olursa bunları da basınla her zaman paylaşacağız. Çanakkale için ne yapabildiysek yaptık, biz kendimizi başarılı olarak görüyoruz. İnşallah yeni yönetim de başarılı olur. Daha çok işin başındalar” şeklinde konuştu.
 
“Bizim dönemimizde yapılan işler ortadadır”
Akarsu, yapılan seçim sonucunda yeni yönetimin tamamıyla değişmesini ise şu şekilde değerlendirdi: “Bu tabi biraz sistemin hatası. Biraz da başarının takdir edilmeyişi herhalde. Kişisel olarak benim bir eksikliğimin olduğunu düşünmüyorum. Ama işin içerisinde bir sürü dengeler var. Bunu tabi her konuda çok açık bir şekilde söyleyemiyorsun. Ama maalesef böyle oldu. Sonuçta demokratik bir seçimdi. Yapacak bir şey yok. Her başarı bir ekiple gelir. Bizim güzel bir ekibimiz olduğunu her zaman söyledim. Bizim dönemimizde yapılan işlerde ortadadır. İnşallah yeni yönetimde en iyisini yapar.”
 
“İki proje gerçekleştirilmeli”
Yat Limanı ve Kruvaziyer Limanı Projeleri`nin yeni yönetim tarafından tamamlaması gerektiğine dikkat çeken Akarsu; “Yat Limanı ve Kruvaziyer Limanı Projeleri`nin tamamlanması gerekir. En son zaten bakanlık nezdinde bir girişimimiz vardı. Şu anda oradan onay sürecini bekliyoruz. Çanakkale için önemli olan bu iki projeninde olabileceğine inanıyorum. Bu iki projede bence gerçekleştirilmeli” dedi.
Paylaş