İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde 11 Haziran tarihinde meydana gelen ve iki hastane personelinin yaralandığı asansör kazasının ardından, önceki gün sabah saatlerinde bu kez sedyede bir hasta taşınırken asansör yarıda kaldı. Sedye üzerindeki hasta, sedye ile birlikte yaklaşık yarım metreden zorlukla indirildi.

1779
 
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`ndeki asansör arızası artık tam anlamıyla skandala dönüştü. Hastaneye hizmet vermekten uzak, hastaların ve çalışanların sağlığını da tehlikeye atan asansör tedirgin etmeye devam ediyor. Daha bir hafta önce asansör düşmesi sonucu iki hastane personelinin ağır yaralandığı ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`nde “İhmal” iddiaları gittikçe güçleniyor. Öyle ki “Asansörlerin bakımları alanında yetkili firma tarafından sözleşme dahilinde düzenli olarak yapılmaktadır” diyen Hastane Başhekimi Prof. Dr. Murat Coşar`ın aksine, asansör dün yine arıza yaptı. Hem de trafik kazasından geldiği ileri sürülen bir sedye üzerindeki bir hastanın da içinde bulunduğu anda.
 
 
Tomografiye gidiliyordu
Geçirdiği trafik kazasının ardından ÇOMÜ Tıp Fakültesi`nde tedavi altına alındığı ileri sürülen bir hastanın tomografi çekilmesi için zemin kattan birinci kata götürülmek istendiği anda, zemin kattan yaklaşık yarım metre ayrıldıktan sonra yarıda kalan asansör hastanede korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Sağlık çalışanları ve teknik servis ekibinin de desteği ile asansörden indirilen hasta, birinci kattaki tomografi odasına merdivenlerden çıkarılmak zorunda kaldı. Hem de sedye ile!
 
 
İhmal mi, kader mi?
Geçirdiği trafik kazasının ardından sedye ile tomografi odasına götürülmek üzere iken asansörün yarıda kalması nedeni ile merdivenlerden çıkmak zorunda kalan yaralının, geçtiğimiz hafta asansör kazasında yaralanan personellerden birinin babası olduğu ileri sürüldü. Bir hafta sonra aynı aileden iki kişinin birden, aynı hastanede asansör mağduru olmasının ailenin kaderi mi, yoksa üniversitenin ihmalinin bariz bir göstergesi mi olduğu kamuoyunca tartışılıyor.
 
Birileri mi ölmeli?
Geçtiğimiz hafta meydana gelen asansör düşmesinin ardından iki kişinin yaralanması üzerine konuyla ilgili hassaslaşan kent kamuoyu, aynı hastanede tekrar bir asansör arızası yaşanmasına anlam veremiyor. Üniversite yönetiminin duruma acilen müdahale etmesi ve gerekli çalışmaları yapması gerektiğini ifade eden hastane çalışanları ve hastalar, “Neden bu kadar duyarsız kalınıyor? İlla birileri mi ölmeli?” diyerek sitem ettiler. Üniversite ve hastane yönetiminin asansör arızasını engellemek adına ne gibi çalışmalar yaptığı merak ediliyor. İnsan hayatının doğrudan emanet edildiği kurumların başında gelen bir hastanede, tıbbi teknik sıkıntıların ötesinde böylesi bir arıza ile halen baş edilemiyor olmasının nasıl açıklanabileceği ise merak konusu.
Paylaş