İnşaatçıların kafası karıştı

Çanakkale deki inşaat sektörü temsilcileri 150 metrekare altındaki konutlar için uygulanan KDV iadesinin kaldırılmasının sektörü olumsuz etkilemeyeceği görüşünde...

892
İnşaat sektörüne getirilmesi için hazırlıkları tamamlanan yeni düzenleme ile ilgili Çanakkale deki inşaat sektörünün temsilcilerinin görüşlerini aldık. Düzenlenen değişiklikte 150 metrekare altındaki konutlar için inşaat malzemelerine ödenen yüzde 17 Katma Değer Vergisi (KDV) iadesinin kaldırılması gündemde. İnşaat firmaları yüzde 18 KDV ile aldığı malzemeyle mal ettiği konutları yüzde 1 KDV ile satmak zorunda kalacak. Çanakkale`deki sektör temsilcilerinin görüşleri şöyle;
 
 
Hakan Vural
“Henüz bir öneri durumunda. Aynı öneride bulunanlar ara önerileri de getiriyor. Çok büyük bir değişiklik olacağını beklemiyorum. İnşaat fiyatlarına hiçbir yansıma olmaz.”
 
 
Muzaffer Kutlu
“Eğer bizim aldığımız iadeler kaldırılacaksa bu iyi olmayacaktır. Kaldırılması etkiler. Olumsuz yönde etkileyecektir. Fikir aşamasında gerçekleşeceğini sanmıyorum.”
 
Hayrettin Çetinkaya
“İnşaat sektörünü çok fazla etkilemez. Konut fiyatlarını çok fazla etkilemez. Fiyatlara yansıma olmaz. Devlet geç alıyordu şimdi erken alacak çok büyük bir etkisi olmaz.”
Paylaş