havadurum

İnşaat sektörü kaygılı

Bütçe açığını kapatmak için yapılan zamların ardından yaşanacak olan talep düşüklüğü iş hayatını olumsuz etkileyecek. Bütçe açığını dolaylı vergilerle kapatılmaya çalışılması inşaat sektörü temsilcilerini de kaygılandırıyor.

603
Bu gelişmeler nedeniyle sektörün olumsuz etkileneceği bildiren işadamları, başlayan zam yağmurunun ardından arz ve talep dengesinin bozulacağını bununda satışlara yansıyacağını ifade ettiler. 2013 yılı kış sezonunun iş dünyası açısından zor bir süreç olduğunu kaydeden işadamları, gerekli önlemleri alacaklarını dile getirdi...
 
Bütçe açığını dolaylı vergilerle kapatılmaya çalışılması inşaat sektörü temsilcilerini de kaygılandırıyor. Bu gelişmeler nedeniyle sektörün olumsuz etkileneceği bildiren işadamları, başlayan zam yağmurunun ardından arz ve talep dengesinin bozulacağını bununda satışlara yansıyacağını ifade ettiler. 2013 yılı kış sezonunun iş dünyası açısından zor bir süreç olduğunu kaydeden işadamları, gerekli önlemleri alacaklarını dile getirdiler.
 
 
“İş dünyası olarak önlem alıyoruz”
ÇTSO Başkan Yardımcısı ve işadamı Erdal Akarsu, bütçe açığını kapatmak için özellikle tapu harçlarına yapılan zamların inşaat sektörünü olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi. 2013 yılının sıkıntılı geçeceği için iş dünyası olarak gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden Akarsu; “Zaten sektörde bir durgunluk vardı. Bu zamların mutlaka olumsuz bir etki yaratacağını düşünüyoruz. Tapu harçları maliyetlerinin artmasıyla inşaat sektörü olumsuz etkilenecek. Ama sonuçta hala sektörde bir hareketlilik var. İyi olan işleri biraz daha aşağıya düşürür bu zamlar. Çanakkale bazında düşünürsek sektörde güzel projeler yapılıyor. Ama gelen zamların da olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. Genel ekonomi diğer ülkelere göre daha iyi gözüküyor ama sonuçta ekonomi çevreleri 2013 yılının daha sıkıntılı geçeceğini söylüyorlar. O anlamda hükümet de önlem alıyor ve bizde kendimize göre önlem alıyoruz. Sektörde de temkinli davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Daha emin adımlarla gitmek gerekir” dedi.
 
 
Çetinkaya; “En çok inşaat sektörü etkilenir”
Bütçe açığını kapatmak için düşünülen zamların en çok inşaat sektörünü etkileyeceğini kaydeden işadamı Hayrettin Çetinkaya; “Bu zamlar en çok inşaat sektörünü etkiler. Akaryakıt önemli bir konu. Nakliyat gibi bir çok konuyla bağlantılı. İnşaat sektöründe zaten kötü bir gidişat vardı. Bu zamların ardından iyice kötüleşir diye düşünüyorum. Kış aylarını atlatırsak yaz ayları kendiliğinden geçer. Zor geçecek olan kış ayları için tedbir alınmalı. Çünkü, inşaat sektöründe arz ve talep dengesi de bulundu. Bu nedenle sektör olarak bazı önlemler almalıyız” şeklinde konuştu.
Paylaş