havadurum

"İnançlıyız, kararlıyız, heyecanlıyız"

578
Ekim 2020 tarihinde yapılması planlanan Baro başkanlığı seçimleri, Covid-19 pandemisi sebebiyle birkaç kez ertelendi. Birkaç kez ertelenen seçimler 26-27 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Seçimlerde üç aday bulunuyor... Av. İbrahim Cem Erbil, Av. Hande Keskin Toprak ve Av. Soner Aydın adaylıklarını açıkladılar. Adaylardan Avukat Soner Aydın, neden aday olduğunu, planlarını ve Türkiye`de yargı ve hukukun geldiği noktayı gazetemize değerlendirdi. Aydın, gazetemize yaptığı açıklamalarda şunları söyledi; "Yasa gereği Genel Kurullarımızın çift yıllar Ekim ayının ilk haftasında yapılması gerekiyordu ancak malum 2020 yılında yapılması gereken genel kurulumuz Coivd-19 pandemisi sebebiyle birkaç defa ertelendi. Ancak son İçişleri Bakanlığı genelgesine istinaden ilgili izinler çıktı. Dolayısıyla genel kurulumuzu 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yapma fırsatımız olacak. Ben de diğer aday arkadaşlar ile birlikte baro başkanlığına adayım. Neden adayım... Meslekte 30`uncu yılımı bitirdim. Daha önce 14 yıl yönetim kurullarında, farklı komisyonlarda, baro dergilerinde görevler aldım. Elimden geldiği kadar katkı koymaya çalıştım. Buralarda edindiğim bilgi, birikim, deneyim ile meslektaşlarımıza hizmet edebilmek, baromuzu daha iyi yerlere taşıyabilmek adına aday oldum. Şüphesiz süreç biraz uzadı. Diğer aday arkadaşlar ile birlikte yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Ancak biraz önce de izah ettiğim sebepler ile meslektaşlarımızın desteği bizden yana olursa elimizden geldiği kadar mesleğimizin yükselmesi, daha saygın ve hak ettiği yerlere gelebilmesi için yola çıktık. Güzel bir ekibimiz var. İnançlıyız, kararlıyız, heyecanlıyız. Mesleğimizin sorunlarının çözülmesi, meslektaşlarımızın daha konforlu çalışması, ekonomik olarak, hak ettikleri saygınlık olarak beklediğimiz yerlere gelebilmek için elimizden geldiği kadar, tam anlamıyla mücadele etmek anlamında, meslektaşlarımızın sıkıntılarında yanlarında olmak anlamında, ilgili bütün kurum kuruluşlar nezdinde en hızlı refleks göstererek ve kararlıkla arkasında durarak çözüm odaklı akılcı çözümler üretmek üzere adayım."
"Yargının durumu hiç de parlak değil"
Türkiye`de yargının ve hukukun geldiği nokta ile baroların eylem sürecini değerlendiren Aydın şunları söyledi; "Üzülerek ifade etmek durumundayım ama maalesef realite böyle. İçinde bulunduğumuz durum itibariyle yargının durumu hiç de parlak değil. Gün geçtikçe de daha iyiye gitmek yerine olumsuz bir seyir izliyor. Yargı bağımsızlığı anlamında sorunlar var, yargı güvencesi anlamında çok büyük sorunlar var, yargı tarafsızlığı anlamında sorunlar var... Ama beklenen odur ki bunlar günden güne iyileşsin, sorunlar çözülsün ama maalesef içinde bulunduğumuz ortamda bu beklentilerimizin pek de karşılandığını ifade etmek pek de mümkün değil. Çoklu baroya gelince... Ben çoklu baroya inanmıyorum. Bir faydası olduğunu, bir felsefesi olduğunu, bir çıkışı olduğunu, meslektaşlarımız adına işe yarayacağını, pratikte de bir şey getireceğine inanmıyorum. Sonuçlarını da yaşanan süreçte gördük. Bir baro kurulabildi. O da başlangıç aşamasında, kuruluş sorunları yaşar halde... Dediğim gibi bir faydası olmayacağı zaten belliydi. Başka şeyler isteniyordu. Doğru olmadığı yaşanan kısa süreçte bile ortaya çıktı ki devamı gelmedi."
 
"Değerli katkıları için çok teşekkür ediyoruz"
Son olarak mevcut Başkan Bülent Şarlan hakkında değerlendirmede bulunan başkan adayı Av. Soner Aydın şunları söyledi; "Bülent Bey şuan mevcut başkanımız. Beş dönemdir göre yaptı. Ben katkılarına, baromuza olan değerli çalışmalarına şimdiden çok teşekkür etmek istiyorum. Çizgi olarak zaten baromuz son derece saygın, Türkiye`de ağırlık olarak önde gelen büyük barolardan biri. Bu saygınlığın bu seviyeye gelirken ki emeğin, çabanın altında Bülent başkanın büyük imzaları var. Kendisine bu anlamda değerli katkıları için çok teşekkür ediyoruz. Hatta yarattığı saygınlık ve geniş ağırlık itibariyle tahmin ediyorum Barolar Birliği yönetimine girme anlamında da bir çalışması olacaktır. Bu anlamda da kendisine desteğimiz tamdır. Çünkü Çanakkale Barosu`nun menfaati icabıdır aynı zamanda..."
(Seçkin Sağlam- Atakan Alkış)
Paylaş