havadurum

İnanç ve inatla barış diyeceğiz

Gazetemiz ile Diyarbakır Özgür Haber Gazetesi arasında imzalanan ”Kardeş gazeteler ve dostluk protokolü” sivil toplum kuruluşlarından büyük destek gördü. Çanakkale Olay Gazetesi ile Diyarbakır Özgür Haber Gazetesi arasında imzalanan ”Kardeş gazeteler ve dostluk protokolü” Sivil toplum kuruluşlarında heyecan yarattı.

299
Sivil toplum kuruluşu temsilcileri barış dilinin önümüzdeki süreçte daha çok dile getirilmesi gerektiğini ifade ettiler. Dostluk protokolü ile ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, bu tür protokollerle birlikte barış sesinin daha çok yükseleceğine inandığını belirtirken, protokolü olumlu karşılayan Çanakkale Bilim Sanat Kültür Etkinlikleri Derneği üyesi Saim Yavuz ise, iki gazete arasındaki barış adına yapılan ortak çalışmayı sonuna kadar desteklediğini dile getirdi.
 
Çanakkale Olay Gazetesi ile Diyarbakır Özgür Haber Gazetesi arasında imzalanan ”Kardeş gazeteler ve dostluk protokolü” Sivil toplum kuruluşlarında heyecan yarattı. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri barış dilinin önümüzdeki süreçte daha çok dile getirilmesi gerektiğini ifade etti.
 
 
“Barışın sesi daha çok çıkacaktır”
Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç önümüzdeki süreçte daha çok barış sözcüğünün kullanılacağını hatırlatarak; “Burada özellikle emperyalist mücadelenin başlangıcı olan Çanakkale’ye yakışan bir davranış oldu. Uygarlık tarihi göstermiştir ki savaşlar her zaman sömürenlerin ezenlerin emperyalistlerin işine yaramıştır. Ama barış, olabildiğince gerçekleştirilen barış emekçi ve geniş halk kitlelerinin işine yaramıştır. O nedenle bu konuda yapılan çalışmalara çok saygı gösteriyorum. Bizde eğitim ve bilim emekçileri sendikası olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Bu emeği vermek istiyoruz. Eğitim ve bilim emekçileri sendikası kuruluşu gereği bunu bütün Türkiye ölçeğinde yaşatmaktadır. Sendikamı z konuya emek, hak, bilim, insan ekseninde bakarak hiçbir din, dil, ırk, cinsiyet ayırmaksızın bütün ülke barışına hizmet etmektedir. Biz bunu kendi kurumumuz içinde barışın güzelliği ve gücünü yaşıyoruz. Bunun Çanakkale de halk tarafından da bu derece büyük coşku ile ilgi görmesi bizi memnun etti. Bizim gönlümüzden geçen barış sesinin önümüzdeki süreçte daha çok çıkmasıdır. 1 Eylül de inadına barışın haykırıldığı bir süreç olacaktır. Savaş tellallarına karşı barış mücadelesinin Çanakkale’den başlamasını arzu ediyoruz” dedi.
 
 
“Sonuna kadar destekliyoruz”
İki gazete arasındaki barış adına yapılan ortak çalışmayı sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Çanakkale Bilim Sanat Kültür Etkinlikleri derneği üyesi Saim Yavuz; “Çok olumlu karşıladık. Bunun içinde bizim yapmamız gereken şeyler olduğunu biliyoruz. En azından yaşadığımız kentte barışla ilgili derinlemesine ve yaygın bir çalışmanın başlangıcını yapıyoruz. Bununla ilgili bu konuya ilgi duyan duymayan ama bu konuda duyarlı olan kuruluşların temsilcileri ile bir araya geleceğiz. Bizde kentimizde ülkemizdeki süre gelen savaş hali ile ilgili barışın en önemli faktör ve aktör olduğu düşüncesinden yola çıkarak somut öneriler ve eylemlilikler geliştireceğiz ve yapacağız” dedi.
Paylaş