İmamoğlu, genç yeteneklerle buluştu

393
İBB Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, üçüncüsü düzenlenen Genç Yetenek Gelişim Programı'na katıldı. Programın açılışında konuşan İmamoğlu, İBB'nin 4 yılda çok önemli buluşmalar ve programlar hayata geçirdiğini anımsatarak, "Göreceksiniz bunun çok daha iyisini, engelleri ortadan kaldırarak, ortak akılla, sizlerin taleplerini dinleyerek size söz; 15 Mayıs'tan itibaren bütün Türkiye'ye yayacağız, ve çok başarılı olacağız" dedi. Toplumun ve gençlerin adalet duygusuna güvendiğini belirten İmamoğlu, "Yeni dönemde tek bir insanı bile dışarıda bırakmayan ve adaleti, liyakatli bir süreç tarifleyen, bütün topluma aynı gözle bakabilen bir toplum-devlet ilişkisini oluşturabilen bir yönetim kadrosunu bu ülkeye nasip olmasını diliyorum. Bunu başaracak gücümüz var, çok hissediyorum bunu. Böyle bir ortamı var edeceğiz. Sanki ben de böyle bir ortamın, en etkili aktörlerden biri olacağım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) üçüncüsünü gerçekleştirdiği Genç Yetenek Gelişim Programı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi'nde, 1.500 gencin katılımıyla başladı. Programın açılış konuşmasına "İnşallah sizler yakın zamanda bu kadronun bir ekibi belki değerli yöneticisi olmalısınız" dileğiyle başlayan İBB Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, program için tek bir isim bile önermediğinin altını çizdi. Programın 'doğaçlama' ve 'doğal' olarak yol aldığını belirten İmamoğlu, "Zaten milletimizi kendi akışına bıraksak eminim ki bizim yolculuğumuzda hiçbir pürüz çıkmaz. Hiçbir sorun çıkmaz. Bazen insanımızın o kendi akışını, modunu dönüştürmeye, değiştirmeye, sağa sola döndürmeye veya kendine göre bir yolculuk çizmeye çalışan kişiler belki de bu toplumun güçlü akışına en büyük zarar veren insanlar olur" ifadelerini kullandı.

"Gerçek konuları ıskalayarak çok şey kaybediyoruz"
Millet İttifakı'nın simgelerinden birine dönüşen 'kalp işareti'nin çok sevildiğini kaydeden İmamoğlu, "Muhteşem, keşke hep böyle güzel simgelerle buluşsak" dedi. Dün gerçekleştirdiği Van ve Batman ziyaretlerinde de gençlerle bir araya geldiğini belirten İmamoğlu, "Van ve Batman, genç nüfus oldukça yüksek bir illerimiz. Türkiye'de yaş ortalaması 33. Örneğin Urfa'nın yaş ortalaması 19 biliyor musunuz? Böylesi geniş bir nüfus dünyanın hiçbir yerinde yok. Peki o gençlere biz ne verebiliyoruz, onları geleceğe nasıl taşıyoruz? Böylesi büyük nimetleri, böylesi büyük bir güçlü insan kaynağını hak ettiği bir biçimde yetiştirebiliyor muyuz? Geleceğe hazırlayabiliyor muyuz? O kadar eksiğimiz var ki. Gerçek konuları ıskalayıp, meseleyi güncel, anlamsız mevzuların içine tıkarak, boğarak, ülkemize çok şey kaybediyor" şeklinde konuştu.
(Nilay Günay)

Paylaş