İlyas Acar tekrar başkan...

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Mevcut başkan İlyas Acar güven tazeledi ve tekrar seçildi.Genel kurulda Çanakkale inşaat sektörünün önemli sorunlarına dikkat çekildi.

1194
 
Divan Kurulu Başkan’lığını Mühendis Hızır Osman Salcan’ın yaptığı genel kurulda buluşan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi üyeleri, geçmiş iki yıllık dönemi değerlendirdi. “İki seneyi yüzümüzün akıyla tamamladık” diyen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi Başkan’ı İlyas Acar, tek başına tekrar aday oldu ve seçildi.
 
“Okuması yazması olmayanlar halen bina yapıyor”
Bina inşa edilirken halen çok basit fakat hayati önemi olan hatalar yapıldığını belirten İnşaat Yüksek Mühendisi Cemil Mandacı “Halen binaların balkonlarında tuğladan korkuluk yapılıyor, en ufak zelzelede yıkılıyor bu duvarlar. Çanakkale’de halen okuma yazma bilmeyenler inşaat yapıyor ve çok basit gibi görünen fakat hayati önemi olan hatalar yapıyorlar” dedi.
 
“Çanakkale’de halen odaya kayıtlı 300 mühendis varken, mühendislik hizmeti verilmeden inşaat yapılıyor” diyen Divan Başkanı Salcan; Çanakkale Belediyesi ile protokol imzalanıp, sorunlu binaları tespit etmek aşamasında gönüllü çalışabileceğini belirtti.
Paylaş