havadurum

İlk zam ulaşıma

Çanakkale Belediyesi yılın ilk zammını halk otobüslerine yaptı. CHP’li üyelerin tamamının kabul oyları ile Tam Bilet ücreti 1.50 TL’ye yükseltildi. Zamdan öğrenciler etkilenmedi.

865
Çanakkale Belediye Meclisi yılın ilk toplantısında ulaşıma zam kararı aldı. Belediye denetimli özel halk otobüsleri ulaşım ücretlerine bir süredir zam yapılması gündemdeydi. Meclis toplantısında komisyondan gelen rapor görüşüldü. Raporda 90 kuruş olan öğrenci ücretinin 1 TL`ye, 1,25 TL olan tam bilet ücretinin de 1,5 TL`ye çıkarılması öngörülüyordu. Toplantıda MHP ve AKP’li üyeler komisyon raporunu destekledi. CHP grubunun önerisinde ise öğrenci ücretlerine zam yapılmaması tam bilet ücretinin de 1,25 TL`den 1,50 TL`ye çıkarılması talep edildi.
 
Zam kararı için AKP’li meclis üyelerinin komisyon çalışmalarına katılmaması üzerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve AKP’li meclis üyesi Hakan Vural arasında sert tartışmalar yaşandı. AKP’nin komisyon toplantılarına katılmamasının siyasi bir fırsatçılık örneği olduğunu belirten Başkan Gökhan, böylesi bir konuda sorumsuz davranmanın kabul edilemeyeceğini savundu. Konuşmaların ardından Tam 1.50 TL. Öğrenci 1.00 TL ve bir sonraki zam konusunun 2013 Eylül’de görüşülmesi önerisi ile Tam 1.50 TL, Öğrenci 90 kuruş oldu. Bir sonraki zam talebinin 2012 Haziran ayında birlikte değerlendirilmesi önerileri oylandı. İlk öneriye AKP-MHP kabul oyu verirken, CHP ret oyu verdi. İkinci öneriye ise CHP kabul oyu, diğer partiler ret oyu verdi. Oylama sonucu CHP’nin kabul verdiği öneri oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre Tam 1.25 TL’den 1.50 TL’ye yükselirken, Öğrenci 90 kuruş olarak kaldı.
Paylaş