İlk kayıtlar başladı

767
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde (ÇOMÜ) geleneksel hale gelen ilk kayıt töreni bu yıl Tıp Fakültesi`nde; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Genel Sekreter Ayhan Monus, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Yayıntaş ve Prof. Dr. Erkan Melih Şahin, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. 20 fakültesi, 2 yüksekokulu, 13 meslek yüksekokulu ve enstitüsüyle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden ÇOMÜ`de bu yıl Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavıyla yerleşen 10 bin 36 öğrenci yeni kayıt yaptıracak. 2022 YKS Sonuçlarına göre üniversitelere yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri 22 Ağustos 2022 tarihinde başladı. Öğrenciler 22-24 Ağustos 2022 tarihlerinde elektronik kayıt olabilecekleri gibi 22-26 Ağustos tarihlerinde yüz yüze de kayıtlanabilecekler.
 
"Çanakkalemiz özgürlüğün ve hoşgörünün şehri"
İl kayıt töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Murat, ÇOMÜ`nün hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekerek "Hedefimiz Üniversitemizin çok daha iyi yerlere gelmesini sağlamak" dedi. Murat sözlerine şu şekilde devam etti; "ÇOMÜ, üniversiteler arasında şehir ve eğitim avantajları sebebiyle tercih edilen bir konumda. Çanakkalemiz özgürlüğün ve hoşgörünün şehri. Öğrencilerimizden de beklentimiz öğrencilik yıllarını çok iyi değerlendirerek çok çalışıp ülkemize katkı sağlamalarıdır. Bunu akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz, idarecilerimizle hep birlikte gerçekleştireceğiz. Üniversitemiz, öğrenciyle iletişim halinde, öğrenci odaklı bir üniversitedir. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin çoğu Z kuşağı olarak adlandırılmakta. Ben inanıyorum ki X kuşağı olarak bu nesille ne kadar iç içe olursak, yol gösterip, örnek olursak öğrencilerimiz o kadar başarılı olacaklardır." İlk kayıt töreni, açılış konuşmasının ardından protokol üyelerinin öğrencilerin kayıtlarını gerçekleştirmesiyle sona erdi.
Gelibolu`ya 295 öğrenci geliyor
ÇOMÜ Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu`nda 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı kayıtları başladı. İlk kayıtlar Bilgisayar İşletmeni Hülya Şen Duran tarafından yapıldı. Yüksekokulun yılki ilk öğrencilerinden Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü, Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programına kaydolan Nihal Tarım oldu. Yüksekokula bu yıl Eğitim-Öğretim yılında Deniz ve Liman İşletmeciliği Programına 67, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programına 52 Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına 62, İnsan Kaynakları Yönetimi Programına 62 ve Turizm ve Seyahat Programına 52 öğrenci olmak üzere toplam 295 öğrenci yerleşti. 
 
Ezine`de kontenjanların tamamı doldu
Ezine Meslek Yüksekokulu`nda 2022-2023 Eğitim Öğretim yılına Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programını kazanan Şevval Aygın isimli öğrencinin kaydıyla başlandı. Gerçekleştirilen kayıt törene, Ezine Kaymakaımı Yunus Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok, Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Akademik Personelimiz, Ezine yerel basın mensupları ve öğrenci Şevval Aygın`ın ailesi katıldı. Müdür Erenoğlu kontenjanların tamamıyla dolduğunu belirterek öğrencilere en iyi eğitimi vermek için sürekli çalıştıklarını ve yapımı devam eden Ezine Gıda OSB ile öğrencilerimizin iş bulma konusunda da önemli fırsatları olduğunu söyledi. Program hediye takdimi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.
İlk kayıt heyecanı
Bayramiç Meslek Yüksekokulunda ilk kaydı Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Çocuk Gelişimi programından Merve Badak ve Ormancılık Programından Alican Can`ı kaydederek gerçekleştirdi. Kayıt İşlemleri sırasında Bayramiç Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emin Yakar ve Yüksekokul Sekreteri Saime Kılıç da hazır bulundular. ÇOMÜ Ziraat Fakültesi`ne ilk kayıtları Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker tarafından yapıldı. Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümünü kazanan İzel Naz Kaplan`ın ve Zootekni Bölümünü kazanan Arda Balcı`nın kayıtlarını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker öğrencileri kutlayarak, bu yıl kaydolan bütün öğrencilere başarılar dilediğini belirtti.
Lapseki 556 öğrencisiyle kontenjanlarını doldurdu
Lapseki Meslek Yüksekokulu` nda 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ilk kayıt töreni Doç. Dr. Engin Gür`ün öncülüğünde, Lapseki Belediye Başkan Vekili Beyti Doğan, kurum akademik ve idari personelinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programını kazanan Uğur Gül`ün kaydı Lapseki Belediye Başkan Vekili Sayın Beyti Doğan, Biyokimya Programı öğrencisi Kaan Arda Erçin`nin kaydı Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Engin Gür, Laboratuvar Teknolojisi öğrencisi Neslişah Tezcan`ın kaydı Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Başak Özsancak ve Öğr. Gör. Neşe Yılmaz tarafından alındı. Kayıt sırasında öğrencilere günün anısına hediyeler takdim edildi. Ve sonrasında Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Engin Gür, gelen öğrenciler ve aileleri ile sohbet ederek, bilgilendirmede bulundu. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında 6 bölüm ve 11 programa yerleşen öğrenci sayısı 556 ile program doluluk oranının %100`ü bulduğunu belirterek, öğrencilere üniversite hayatlarında başarılar diledi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş