İlçelerde seçim kıran kırana geçti

Çanakkale’de Yüksek Seçim Kurulu tarafından resmen açıklanmayan seçim sonuçlarına göre ilçe ve belde belediyelerinde de oy sayma işlemleri aynı gün sonlandı. Ancak Ezine`de itirazlar nedeni ile dün de açıklanmayan kesin sonucun bugün netleşmesi bekleniyor.

937
Türkiye geneli ve Çanakkale kent merkezinde olduğu gibi ilçelerde de seçimler kıran kırana geçti. İlçe belediyelerinden bir çoğu el değiştirirken, üç büyük ilçe arasında Biga ve Gelibolu`da CHP kazanırken, Çan`da AKP`nin yerel iktidarı devam etti. Bayramiç CHP`den AKP`Ye geçerken, Gökçeada ve Eceabat, AKP`den MHP`ye geçti. Kentin turizm merkezi Bozcaada`da ise halk CHP`den yana tercih kullandı. İlçe belediyelerinde AKP`nin sayıca üstünlüğü göze çarpıyor. CHP Biga`dan gelen sevinçli haber ile moral bulurken, MHP Lapseki`yi kaybetti ama Gökçeada ve Eceabatı kazandı.
 
İşte AKP`li belediyeler
Ayvacık`da Mehmet Ünal Şahin 2 bin 84 oy ve yüzde 41`lik oy oranı ile seçilirken, Bayramiç`te Saadettin Arslan yüzde 39,29 oy oranı ve 3 bin 799 oy ile seçildi. Çan`da Abdurrahman Kuzu yüzde 52,51`lik oy oranı ve 10 bin 577 oy ile ipi göğüsleyen isim olurken, Lapseki`de Eyüp Yılmaz 2 bin 889 oy (yüzde 39) ve Yenice`de Veysel Acar 2 bin 847 oy (62,79) ile başkan seçildiler.
 
CHP üç, MHP ise iki ilçede üstünlük kurdu
Merkezde Ülgür Gökhan ile şahlanan CHP, ilçelerde Biga, Bozcaada ve Gelibolu`ya parti bayrağını dikti. Biga`da İsmail Işık 14 bin 101 oy alırken, Bozcaada`da Hakan Can Yılmaz 886 oy aldı. Gelibolu`da Mustafa Özacar 8 bin 702 oy ile tekrar başkan seçildi. Eceabat`ta Adem Ejder bin 415 oy ile belediye başkanı seçilirken, Gökçeada`da Ünal Çetin bin 441 oy ile belediye başkanı oldu.
 
Beldelerde de yarış kıran kırana geçti
Kepez`de CHP`li Ömer Faruk Mutan, Ayvacık/Küçükkuyu`da CHP`li Cengiz Balkan Biga/Karabiga`da CHP`li Muzaffer Karataş ve Biga/Gümüşçay`da AKP`li Adnan Pastırmacı belediye başkanı seçilirken, Çan/Terzialan`da MHP`li Tuncay Göymen, Ezine/Geyikli`de CHP`li Ercan Yılmaz, Gelibolu/Kavak`ta CHP`li Necati Kopça, Gelibolu/Evreşe`de AKP`li Kamil Soyuak, Lapseki/Çardak`ta AKP`li Basri Ulaş, Lapseki/Umurbey`de Sami Yavaş, ve Yenice/Kalkım`da AKP`li İbrahim Taşkın ipi göğüsleyen isimler oldular.
Paylaş