havadurum

İlçeler Çanakkale’ye akıyor...

Çanakkale’de daire sahibi olmak isteyen vatandaşlar, kent merkezindeki konutlara ilgi gösteriyor. Özellikle Biga, Çan ve Yenice ilçelerinden akın eden vatandaşlar, Çanakkale’de ev sahibi olmak için kredi çekerken, bazı vatandaşlar ise arsa satıyor.

1123
İlçelerdeki vatandaşların yatırım amaçlı Çanakkale’den daire satın aldıklarını söyleyen Karacanlar Yapı İnşaat LTD. ŞTİ. sahibi Şakir Kutluay; “Özellikle bazı ilçelerindeki vatandaşlar yatırım amaçlı Çanakkale’den daire satın alıyor. Son yıllarda bu talep her geçen gün artıyor” dedi...
 
Biga, Çan ve Yenice ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, Çanakkale’de konut sahibi olmak için yoğun ç.aba sarf ediyor. Kent merkezinde bir daire sahibi olmak için ilçelerden Çanakkale’ye akın eden vatandaşlar, son yıllarda bütçelerine uygun bir ev arayı içine girdi. Çanakkale’de ev sahibi olmak için vatandaşlardan bazıları kredi çekerken, bazı vatandaşlar ise arsa satmayı tercih ediyor. Son günlerde konuta olan talebin arttığı Çanakkale’de kiralık daire sayısında artış yaşanırken, yeni yapılan konutlarda ise her geçen gün satılık daire bulmak zorlaşıyor. İlçelerden gelerek Çanakkale’de ev almak isteyen vatandaşlar, özellikle yeni yapılan daireleri seçmeyi tercih etmesi dikkat çekiyor.
 
Çanakkale’de bulunan konutlara, ilçelerden gelen talebin her geçen gün arttığını belirten emlakçılar ise,  nüfusu hızla artan ve köyden göç alan Çanakkale’de konut ihtiyacının bitmeyeceğini ifade ettiler. İlçelerde yaşayan vatandaşların Çanakkale’den ev satın aldığını dile getiren emlakçılar; “Çanakkale’de konut ihtiyacı bitmez. Çünkü hem Çanakkale’nin nüfusu artıyor hem de köyden kente çok göç oluyor. İlçelerdeki vatandaşların hayalinde hep Çanakkale’den bir ev satın almak var. İlçelerden gelen çoğu vatandaş, Çanakkale’den bir ev alıyor. Özellikle yeni yapılan konutlar vatandaşların tercihi arasında yer alıyor. İnsanlar yatırım amaçlı Çanakkale’den ev alıyor. Bunun yanı sıra her evlenen çift ise ayrı bir eve çıkıyor. Bu yüzden konut ihtiyacı bitmez” dediler.
 
“İlçelerden dairelere ilgi var”
Karacanlar Yapı İnşaat LTD. ŞTİ. sahibi Şakir Kutluay, ilçelerdeki vatandaşların yatırım amaçlı Çanakkale’den daire satın aldıklarını söyledi. İlçelerden Çanakkale’ye gelen çok sayıda vatandaşın yeni konutlara ilgi gösterdiğini belirten Kutluay; “Özellikle Çan, Biga ve Yenice ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, kent merkezindeki dairelere ilgi gösteriyor. Yatırım amaçlı daire satın alıyorlar. Son yıllarda bu talep her geçen gün artıyor” dedi.
Paylaş