İl örgütü hantal değil, başarılı!

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, CHP il örgütünün hantal yapısı, siyaset üretme eksikliği ve kamuoyunun gerisinde kalan yapısı noktasındaki eleştirilere cevap verdi. Bu eleştirilerin bilinçli yapıldığını ifade eden Soydan, “En son cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan sonuçlara bakarsak CHP`nin hantal bir yönetime sahip olmadığını görürüz” dedi.

376

Çanakkale`de başta Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olmak üzere, partililer tarafından kentteki pasif politikası, kendisine bağlı örgütlere uyguladığı iddia edilen despotik yaklaşımı, kent ve ülke siyasetine dair ilgisizliği ve hantal yapısı nedeni ile eleştirilen CHP il yönetimine CHP`li vekil Serdar Soydan sahip çıktı. Soydan, CHP il yönetiminin hantal olmadığını, aksine başarılı bir yönetim modeli uyguladığını ifade etti.
 
“Bu algı oluşturulmaya çalışılıyor” diyen Soydan, “Burada farklı kişilerin farklı amaçları var” ifadesi ile CHP il yönetimine yönelik eleştiri yapanları hedef aldı. Soydan, “En son cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan sonuçlara bakarsak CHP`nin hantal bir yönetime sahip olmadığını görürüz” dedi. Soydan açıklamalarında “Örgütlerle ilgili bir sıkıntımız yok bizim. Sadece Bayramiç`teki arkadaşlarımız yoruldular ve istifa ettiler, onların yerine yine onların tercih ettiği bir liste atandı. Buna da kimse müdahale etmedi” ifadelerini kullandı. Öte yandan Soydan, gazetemize yaptığı açıklamalarında ülke gündemine ve erken seçim iddialarına yönelik olarak da görüşlerini paylaştı.


CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, dün gazetemize yaptığı ziyarette ülke ve kent gündemine dair açıklamalarda bulundu. Türkiye`nin önemli ve zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Soydan, “Türkiye, hiç yaşamadığı bir dönemden geçiyor; Türkiye`de başbakan yok, cumhurbaşkanı yok, Türkiye`de hükümet yok. Ama bunlara rağmen, Anayasa resmen ihlal edilmiş bir durumda ve hükümetsiz bir ülkede `ben bu işi yaparım` diyen, kendine göre hareket eden, kanunlara göre hareket etmeyen bir Recep Tayyip Erdoğan var. Şu anda Başbakan`ın mutlaka atanması gerekiyordu, yeni hükümetin mutlaka atanması gerekiyordu. Bunu da mevcut cumhurbaşkanın yapması gerekiyordu. Yani artık, Resmi Gazete`ye bile müdahale eder duruma geldiler. Türkiye böyle bir kaos ortamında şuanda. Türkiye`de Recep Tayyip Erdoğan diktatörlüğü var ve AKP`de çok ciddi bir çatlak var, ciddi bir kaos ortamı var. bunu her ortamda görebiliyoruz. AKP`deki bu çatlağı da ne yazık ki bizim bazı arkadaşlarımız perdeliyorlar, toplumda AKP`nin tartışılmasını engelleyip,  maalesef CHP`nin tartışılmasını sağlıyorlar. Bence kurultay kararı doğru bir karardır, ümit ediyorum ki bu kurultaydan CHP, sayın genel başkanımız ile birlikte güçlenerek çıkacaktır ve iktidara hazır bir parti haline gelecektir” dedi.

Erken seçim gündemde!
“Takvime göre, normalde seçimler Haziran`da olacak” diyen Soydan, “Ama Türkiye, hem içerde hem de dışarıda çok büyük tehlike içinde. Dışarıda; kendi besledikleri IŞİD`in tehdidi altında ve dünyada itibarı kalmamış bir ülke, önemsenmeyen bir ülke. İçerde de; çok ciddi sıkıntılar bizi bekliyor. Eğer seçim, Haziran`da yani zamanında olursa, Türkiye çok büyük bir ekonomik çıkmaz içersine girecek. Bu da AKP`nin resmen sonu olacaktır. AKP bir dönem daha bu ülkeyi yönetmek amacına ulaşabilmek için yüzyıllık cumhuriyeti 2023 yılında sonlandırabilme amacına ulaşmak için, iktidar olabilmek için seçim zamanını beklemez ve mutlaka erken bir seçim yapar. Hem içerideki karışıklığın, kargaşalığın daha üst düzeye çıkmasını engellemek, parçalanmasını geciktirmek için, kendini iktidar yoluyla kurtarabilmek için bir erken seçim kararı alacağını düşünüyorum. Daha önceden de telafus ediliyordu, 30 kasım olarak. Ben de AKP`nin bu çıkmazdan Kasım ayında yapacağı bir seçim ile kurtalmayı planlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“CHP seçimlere hazır”
“Buna bir baskın seçim diyebiliriz, ama biz CHP olarak tüm kadrolarımızla, örgütlerimizle ve üyelerimizle buna hazırlıklıyız” diyen Soydan, “Kurultay bizim için bir şanstır. CHP`nin kendini yenilemesi ve iktidarı taşıyacak kadrolarının oluşması için önemlidir. Biz bu kurultaydan güçlenerek çıkacağız, bu kurultaydan bölünerek, parçalanarak, insanlar birbirine kırılarak çıkmayacaktır. Göreceksiniz bu kurultaydan CHP, iktidara hazır bir şekilde yoluna devam eden bir parti olarak çıkacaktır. Bu bizim içi bir şanstır. AKP ister 30 kasım`da yapsın, ister 30 Haziran`da yapsın, bunları iktidardan düşürebilmek için, tekrar iktidar yapmamak için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

 
İl örgütüne yönelik eleştirilere cevap verdi
CHP il örgütünün çalışmadığı, siyaset üretmediği ve kamuoyunun gerisinde kaldığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Soydan, “Bu algı oluşturulmaya çalışılıyor. Burada farklı kişilerin farklı amaçları var. En son cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan sonuçlara bakarsak CHP`nin hantal bir yönetime sahip olmadığını görürüz. İlçelere bakın; örneğin yerel seçimlerde kaybettiğimiz Bayramiç`te Ezine`de birinci parti olmuşuz. Çan`da mesela, ki yerel seçimlerde hezimete uğradığımız bir ilçe, demek ki dersler alınmış ki, örgütler ne olduğunun farkına varmışlar ki Çanakkale`de başarılı bir sonuç alınmış. Örgütlerle ilgili bir sıkıntımız yok bizim. Sadece Bayramiç`teki arkadaşlarımız yoruldular ve istifa ettiler, onların yerine yine onların tercih ettiği bir liste atandı. Buna kimse müdahale etmedi. Çanakkale`de `il örgütü çalışıyor, çalışmıyor` deniliyor. İl örgütünün bir görevi vardır; bütün ilçelerdeki çalışmaları denetler. Biz parti içinde kavga ederiz, tamam ama seçim zamanı hepimiz birlikte çalışmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“AKP yüzde 30`un altına düşer”
Olası bir eken seçimde nasıl bir sonuç beklediğine dair soruya ise Soydan, “AKP`nin tek çıkar yolu erken seçimdir. Recep Tayyip Erdoğan yüzde kaç oy aldı? 51. kaçın yüzde 51`ini aldı? Yüzde 74`ün. Yani normal seçimlerde kendi partisine oy verip de bu seçimlerde AKP adayı Erdoğan`a oy verenler yüzde kaçtır? Yüzde 4-5`tir. Şimdi yüzde 74`in yüzde 50`si 37 yapar, buradan da 4-5 puan başka partinin oylarını düştüğünüzde önemli bir fikir olur. Erdoğan ya da AKP ne zaman seçim yaparsa yapsın, CHP ile kafa kafaya gelir. Biz 30 bandına çıkarız, AKP`de 30 bandına kadar düşer ve eşit duruma gelinir. Ben bu seçimde AKP`nin oyunun yüzde 30`un altını düşmesi olasılığını yok saymıyorum. Bizim zaten mevcutta yüzde 28 oyumuz var, biz bunu mutlaka yüzde 30`un üzerine çıkarırız. Ekonomik sıkıntılar arttı, kadın cinayetleri arttı, yeşil katliamı arttı, emeklinin sıkıntısı arttı, asgari ücretlenin sıkıntısı arttı, özgürlük yok, demokrasi yok, baskı zulüm arttı, ve içerde vatandaşlar bunlardan etkileniyor. Dışarıda bir tane komşun kalmadı. Hem IŞİD militanlarını besliyorsun, hem Türkiye`de kamp yaptırıyorsun, silahını veriyorsun, onlara gönderdiğin silahları yakalayan polisleri yargılıyorsun, şimdi IŞİD ortadoğuda katliam yapıyor. Sen hala konsolosluk görevlilerini kurtaramıyorsun. Mısır`daki Rabia`ya ağlıyorsun, IŞİD`in elindeki tutsak küçücük bebeklere için sızlamıyor; bir insan bu kadar zalim ve gaddar olamaz. Eğer Erdoğan isteseydi, o insanlar orada esir olmazdı. Bizim oraya gitmemiz 5 dakikadır. Çünkü onlarla çatışmaya girmek istemiyorsun, onlar da senin elamanın çünkü. İşte Türkiye seçime giderken bunların hepsini düşünecektir. Erdoğan`sız bir AKP`nin oyu yüzde 30`un altına düşücektir” şeklinde yanıt verdi.

Paylaş