İl Genel Meclisinde yoğun tempo

Vali Güngör Azim Tuna’nın da katıldığı İl Genel Meclisi Toplantısı yoğun bir gündeme sahne oldu.

457
 
İl Genel Meclisi üyelerinin bir araya geldiği Mart ayının 4. toplantısında, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider 2011 yılı faaliyet raporunu okudu ve üyelerin sorularını yanıtladı. 2011 yılı faaliyet raporu oy çoğunluğu ile kabul edildi. İl Genel Meclisi’nde GESTAŞ ile ilgili yaşanan tartışmaların kısmen cevaplandığı toplantıya GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü’de katıldı fakat söz almadı.
 
Gündem maddelerinin dışında birçok sorunun ve cevabın yer aldığı 4. Toplantıya katılan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna sorunlar hakkında görüşlerini bildirdi. GESTAŞ’la ilgili soruları değerlendiren Tuna  eski gemilerin çalıştığı halde neden hurda niyetine satılıp yenilerinin alındığı hakkındaki soruları değerlendirdi ve “Tabi ki gemileri son kullanım noktasına kadar kullanmak gerekiyor fakat GESTAŞ ciddi bir müessese ve yenilenmekte gerekli” dedi.
 
Eceabat hattında yaşanan sorular üzerine de görüşlerini bildiren Tuna “Kilitbahir hattının işletilmeye başlanması Eceabat hattının zayıflatılması anlamına gelmiyor. Biliyorsunuz GESTAŞ kamu kaynaklı bir kurum, bu kaynakları mümkün olduğunca etkin kullanmamız gerekiyor. Kepez hattında büyük bir zarar oldu geçmişte bu yüzden hattın kaldırılmasına karar verildi bu karar oldukça önemli bir karardı. Bundan sonra Eceabat’taki üreticinin üretimin taşınması anlamında istisnai bir çözüm üretilebileceğine inanıyorum. Yoğun bir döneme giriyoruz Eceabatlılar müsterih olsunlar GESTAŞ’ın geçiş saatleri ile ilgili sorunlar çözülecektir” dedi.
 
CHP’li İl Genel Meclis üyeleri de verdikleri soru önergelerine muhataplarından  cevap alamaması nedeniyle tepki gösterdi, bunun üzerine Vali Güngör Azim Tuna ise konunun muhataplarının İl Genel Meclisi toplantısına katılarak üyeleri bilgilendirmesi gerektiğini dile getirdi.
 
Paylaş