İl Genel’de parsel tartışması

İl Genel Meclisi’nde köy yolları ile ilgili yaşanan tartışmanın yankıları dün de sürdü...

390
İl Genel Meclisi üyeleri, Haziran ayı olağan toplantısının 2. birleşimi için bir araya geldi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Ali Akıncı, 3 yıldır Ayvacık ilçesinin bazı köylerinde parsel ihtiyacına çözüm bulunmadığını söyledi. Akıncı; “Behramkale, Çankayalar ve Yukarı köylerimizin parsel ihtiyacı var. Bu parsel ihtiyacına hala çözüm bulmuş değiliz. 2,5 milyar verip köyleri kandıramayız. Bunlara çözüm bulmalıyız” dedi. Akıncı, ayrıca İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni de her köyün muhtarlarına verilmesini önerdi.
 
Toplantıda söz alan AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Menteşe, CHP’li Akıncı’nın Behramkale ile ilgili bir konuda ret kararı verdiğini söylemesi üzerine ortam bir anda gerginleşti. Toplantının gerginleşmesiyle birlikte söz alan CHP Grup Başkan Vekili Metin Öztürk; “Anıtlar Kurulu, projeyi tasdik etmediği için 3 yıldır Behramkale gençleri de arsa sahibi olamıyor. Söylemek istediğimiz bu. Biz bunun takibini rica ediyoruz. Bu şahsi bir olay değil. Köy meskun alan tespitlerini en çabuk şekilde yapılmasını istiyoruz” dedi.
 
Tekin’den, yetkililere uyarı
Ezine ilçesinde bulunan Kestanbol Kaplıcalarının ulaşım yolunun bozuk olduğuna dikkat çeken CHP’li İl Genel Meclis üyesi Halil Kaymak, yol ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmesini talep etti. Kaymak, ayrıca uçak ile havadan zeytinliklerin ilaçlanmasıyla ilgili çalışma olup olmadığını da sordu. Konulara cevap verecek olan yetkililerin toplantıya katılmadığını fark eden İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin; “Toplantıda gündeme gelen konulardaki ilgililerin mutlaka burada olması gerekiyor. Burada meclis üyelerimiz haklı olarak bazı konuları gündeme getiriyorlar. Bu konularda bilgi almak için talepleri var. Bu nedenle birinci ağızdan cevap verecek yetkililerin burada olması gerekiyor” dedi.
 
Gelibolu Harb-İşspor’a destek talebi
CHP İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen ise, U16 liginde şampiyon olan Harb-İşspor’un Edirne’de yapılacak olan Türkiye elemelerinde Çanakkale’yi temsil edeceğini ifade etti.  İşleyen, büyük bir başarıya imza atan Harb-İşspor’a maddi anlamda destek yapılmasını talep etti. İl Genel Meclisi’ne sunulan destek talebi Plan ve Bütçe ile Gençlik Spor Komisyonu’na havale edildi.
Paylaş