İl Genel’de çöp sorunu...

Çanakkale’nin gündeminde yer alan Çanakkale Evi Projesi ve Anafartalar Oteli ile ilgili 25 Nisan tarihinde yapılan olağanüstü toplantısına ait olan tutanak oybirliği ile kabul edildi. MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanve-kili Halil Rüştü Akgün, söz konusu meclis toplantısında alınan kararların uygulanmasını temenni ederek; “Geçmişteki sıkıntıları Çanakkaleli olarak yaşamak istemiyoruz” dedi.

549
İlçelerde çöp sorunu
Çanakkale’nin ilçelerinde çöpleri toplamak için çöp kamyonu sıkıntısı yaşanıyor. Meclis toplantısında söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Kaymak, Ezine ilçesinde konteynırlara bırakılan çöpleri alacak bir çöp kamyonunun olmadığını söyledi. Yaşanabilir bir çevre yaratmak için ilçelerde hizmet vermek için çöp kamyonları alarak çöplerin toplanmasını talep eden Kaymak, ilçe halkının bu konuda şikayetçi olduğunu dile getirdi.
 
 
İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan olağan Mayıs ayının ilk toplantısı yoklama ile başladı. Yoklamanın ardından Nisan ayı toplantısının 5. birleşimine ait tutanak oybirliği ile kabul edilirken, Çanakkale’nin gündeminde yer alan Çanakkale Evi Projesi ve Anafartalar Oteli ile ilgili 25 Nisan tarihinde yapılan olağanüstü toplantısına ait olan tutanak da oybirliği ile kabul edildi.
 
Akgün; “Geçmişteki sıkıntıları yaşamak istemiyoruz”
Mecliste söz alan MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Halil Rüştü Akgün, söz konusu toplantıda alınan kararların geçerli olduğunu söyledi. Meclisin aldığı kararların uygulanmasını temenni eden Akgün; “Geçmişteki sıkıntıları Çanakkaleli olarak yaşamak istemiyoruz. O iskele meydanının bu şekilde düzenlenmesine bu meclis oy birliği ile karar vermiştir. Bu kararın uygulanmasını temenni ediyoruz. Verdiğimiz yetki ise, bu kararı yürütmek üzere yapılacak işlemleri takip edecek. Yani bu kararı değiştirme yetkisi değildir. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum” dedi. İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin ise, meclisin almış olduğu kararlar doğrultusunda protokol yapılıp iş ve işlemleri yürütmek için İl Özel İdaresine yetki verildiğini anımsattı.
 
Kira kontrat süreleri uzatılacak
Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinde yer alan ve İl Özel İdaresi’nin mülkiyetinde olan 80. Yıl İş Merkezi’nde yer alan işyerlerinin kira kontrat sürelerinin 5 yıl olarak belirlenmesi ile ilgili madde de mecliste görüşüldü. İl Genel Meclis üyelerinin görüş belirttiği madde daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığında Karma Komisyona havale edildi.
 
Metruk mezarlığa şartlı tahsis
Biga ilçesindeki Turan Mahallesi’nde bulunan ve kültür varlığı olan metruk mezarlık, Biga Belediye’sine şartlı tahsis edilecek. İl Genel Meclisi üyeleri, ilçede bulunan söz konusu metruk mezarlığın, tarihi mezarlık olarak korunması şartıyla Biga Belediyesi’ne tahsisine uygun olduğunu bildirdi. Toplantıda söz alan MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Rüştü Akgün, metruk mezarlığın bir an önce tescil edilmesi gerektiğini ifade ederek; “Buranın ivedi bir şekilde tescil edilmesi gerekiyor. Önce İl Özel İdare olarak bunu yapmalıyız. Çünkü, burada belki 500-600 yıllık ciddi bir tarihi geçmişi olan bir bölge. Bu metruk mezarlığın kültür varlığı olarak tescil edilmesi gerekiyor. Kültür varlıklarında her türlü devir, tahsis, satış gibi işlemler için gerekli izinlerin alınması gerekiyor. Belediye buraya bakacak ve tarihi mezarlık olarak koruyacak ise buranın şartlı tahsis edilmesi uygundur. Ama diğer işlemlerin yapılması gerekiyor” dedi.
 
İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, metruk mezarlık konusunu oylamaya sundu. Oylama sonucunda söz konusu madde Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı’nda karma komisyona havale edildi.
 
İlçelerde çöp sorunu
Çanakkale’nin ilçelerinde çöpleri toplamak için çöp kamyonu sıkıntısı yaşanıyor. Gündem maddelerinin ardından İl Genel Meclis üyeleri Halil Kaymak, Halil Rüştü Akgün, Şerafettin Alkan, Metin Öztürk ve Nurkan Şanda gündem dışı söz aldı. Meclis toplantısında söz alan İl Genel Meclis Üyesi Halil Kaymak, Ezine ilçesinde konteynırlara bırakılan çöpleri alacak bir çöp kamyonunun olmadığını söyledi. Yaşanabilir bir çevre yaratmak için ilçelerde hizmet vermek için çöp kamyonları alarak çöplerin toplanmasını talep eden Kaymak, ilçe halkının bu konuda şikayetçi olduğunu dile getirdi. İl Genel Meclis Üyesi Halil Rüştü Akgün ile Metin Öztürk de ilçelerde yaşanan çöp kamyonu sıkıntısı nedeniyle Kaymak’a destek verdi.
 
İşçi Bayramı’nı kutladılar
Mecliste söz alarak bu yıl kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın ülke genelinde huzur, barış ve amacına yakışır bir şekilde kutlanması nedeniyle gurur duyduklarını ifade eden MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Rüştü Akgün, AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Nurkan Şanda ve CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Metin Öztürk, emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı. İl Genel Meclis Üyesi Şerafettin Alkan da, meclise verdiği zeytin ağaçlarının ilaçlanması ile önergesinin son durumunu sordu. Alkan’a yanıt veren İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, bugün toplantıya katılacak olan Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan’ın önerge ile ilgili bilgiler verebileceğini dile getirdi.
Paylaş