İki kaza iki ölüm!

ÇOMÜ, bir gün arayla meydana gelen iki ayrı kazada hem bir öğrencisini hem de Rektör yardımcısını kaybetti. Kazalar hem ÇOMÜ`yü hem de kent kamuoyunu üzüntüye boğdu.

1553
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Biga Fakültesi`nde öğrenim gören Fatma Şen, Pazar gecesi kampüsteki yurda gitmek için karşıdan karşıya geçerken bir aracın altında kalarak can verdi. İlk olay ÇOMÜ öğrencilerini yasa boğarken, ikinci olayda ise YÖK`teki bir toplantıya katılmak için Ankara`ya giden ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Özdemir geçirdiği trafik kazası ile hayatını kaybetti. Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki öğrenci Fatma Şen, Ağaköy Kampüsü’nde kaldığı yurda gitmek için yolun karşısına geçerken bir aracın çarpması sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi. Bölgede karayolu ihmali olduğu ileri sürülüyor.
 
ÇOMÜ`de tören düzenlenecek
Ankara’daki Yükseköğretim Kurulu toplantısına katılmak üzere yola çıkan Rektör Yardımcısı 62 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Prof. Dr. Eyüp Özdemir’in Bursa’da trafik kazasında yaşamını yitirdi. Artarda gelen iki acı haber nedeniyle ÇOMÜ’de yas ilan edildi. ÇOMÜ`de çok sayıda akademisyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Özdemir’in kaza haberini alır almaz Bursa’ya gitti. Özdemir’in cenazesinin Çanakkale’ye getirileceği ve üniversitede bir tören düzenleneceği öğrenildi. Kaza sonrası ÇOMÜ web sitesinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Özdemir’in yaşamını yitirdiği duyurusu yapıldı. Duyuruda, “Elim trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Eyüp hocamıza Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına sabırlar, yaralanan personelimize de acil şifalar dileriz” denildi. Biz de Çanakkale OLAY ailesi olarak baş sağlığı diliyor, hem Eyüp hocanın hem de Fatma Şen isimli öğrencimizin acısını paylaşıyoruz.
Paylaş