havadurum

İhraç edildi, şimdi de soruşturma başlatıldı

Üniversiteden ihraç kararı verilen Eğitim-Sen üyesi Ömer Faruk Kırnıç’a ihraç kararından sonra üniversite yönetimi tarafından bir soruşturma daha açıldı. Eğitim Sen tarafından trajik aynı zamanda komik olarak yorumlanan soruşturma kentte tepkileri de beraberinde getirdi.

1248
ÇOMÜ`de Gezi ve Taksim ile ilgili soru sorduğu için görevden atılan Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Kırnıç`a sivill toplum kuruluşları tarafından destek verildi. İskele Meydanı`nda toplanan katılımcılar, Eğitim-Sen üyesi Ömer Faruk Kırnıç’a ihraç kararından sonra bir de soruşturma açılmasına çeşitli sloganlar atarak tepki gösterdiler. İskele Meydanı`nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, üniversiteden ihraç kararı verilen Eğitim-Sen üyesi Ömer Faruk Kırnıç’a bu yetmezmiş gibi ihraç kararından sonra bir soruşturma daha açıldığını söyledi. Bilimden akıldan uzak bu uygulamaya karşı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak baskı ve zorbalığa karşı mücadelemizi işyerlerinde, alanlarda ve her yerde sürdüreceklerini belirten Koç; “Ülkemizde yaşanan anti –demokratik uygulamalara karşı toplumda adalet ve özgürlük talebiyle gezi eylemlilikleri olmuştur. Her geçen gün artan zorbalıklara karşı insanların demokrasi, özgürlük ve adalet talebi bu süreçte bir çığlığa dönüşmüştür. Toplum için bilim üretmesi, her türlü farklı düşüncenin tartışılması gereken üniversitelerde de bu baskı ve zorbalıklardan etkilenmiştir. Aydın kimliği olması gereken üniversitelerimiz bağnaz zihniyetin saldırılarına maruz kalmıştır” dedi.
 
 
“Baskılara bir yenisi daha eklendi”
“Gezi eylemleri sonrasında tüm üniversitelerimizde uygulanan antidemokratik hukuk dışı uygulamalar ÇOMÜ’de de somut bir hal almıştır” diyen Koç; “Tepkisini kitap okuyarak gösteren akademisyenlerimize soruşturmalar açılmış, kadro bekleyen öğretim görevlerine yıldırma politikaları uygulanmış, soruşturmalar açılmış cezalar verilmiştir. Bu gezi sonrası baskılara bir yenisi daha eklendi. Üniversitelerin aydın ve bilimsel kimliğine yakışmayacak şekilde bir öğretim görevlisi meslekten men edilmiştir. Bu kararlar ideolojiktir. Gezi eylemliliklerinden ürken iktidar ve yandaşlarının baskı ve zorbalıklarına örnektir” şeklinde konuştu.
 
 
“ÇOMÜ’de trajik aynı zamanda komik uygulama”
Koç sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Üniversiteden ihraç kararı verilen Eğitim-Sen üyesi Ömer Faruk Kırnıç’a bu yetmezmiş gibi ihraç kararından sonra bir soruşturma daha açılmıştır. Bilimsel düşünceyi, demokrasiyi ilerletecek üniversitelerin ÇOMÜ’deki bu trajik aynı zamanda komik uygulaması sonrasında soruyoruz. Bu kararın altında imzası olan başta rektör olmak üzere soruşturmalarda görev alan dekanlar ve yüksek okul müdürleri nasıl bir üniversite istiyor? İhraç edilen Eğitim-Sen üyesi arkadaşımız ihraç edildiği kuruma karşı yeni soruşturma da hangi statüyle savunmasını yapacaktır? Bilimden akıldan uzak bu uygulamaya karşı bizler Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak bu baskı ve zorbalığa karşı mücadelemizi işyerlerinde, alanlarda her yerde sürdüreceğiz Bu daha başlangıç mücadeleye devam.”
Paylaş