İftar sofrasına yakışmayan tavır!

4130

 Ramazan Ayı dolayısıyla Küçük Sanayi Sitesi’nde iftar programı düzenlendi. S.S. Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına AKP Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan ile AKP’li yöneticiler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili adayı Av. Muharrem Erkek ile CHP’li yöneticiler, İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Çanakkale Milletvekili adayı Rıdvan Uz ile İyi Partili Yöneticiler ve sanayi esnafı katıldı. İftar programı kapsamında siyasi parti temsilcileri anons edilirken İyi Partili yetkililer anons edilmedi. Milletvekili adayı Uz, önceki gün İyi Partili yetkililer ile birlikte katıldığı iftar programında yaşanan olaya açıklık getirdi. Gerginlik, S.S. Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programına katılan İyi Partililerin isimlerinin okunmaması ile başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uz, yaşanan gerilimin Çanakkale’de 2’nci defa olduğunu söyledi. İyi Parti Milletvekili adayı Uz, davet edildikleri programda diğer siyasi parti isimlerinin okunmasının ve İyi Parti isminin okunmamasının yanlış olduğunu dile getirdi. 

 
“İyi Parti’nin de burada olduğunu hatırlattık ama ona rağmen ismimiz okunmadı”
Programa katılan Milletvekili adaylarının söz aldığını ancak İyi Parti’ye söz verilmediğini söyleyen Uz; “Sanayideki hadise Çanakkale’ye yakışmayan 2’nci bir hadise. Bu İyi Parti’yi mi buluyor onu da anlamak mümkün değil. Biliyorsunuz daha önce Kolin Otel’de ışıklarımızı söndürmüştü. Biz, bir davete icap ettik. Oraya İyi Parti İl, İlçe Yönetimleri, İyi Parti gönüllüleri, İyi Parti Gençlik Kolları komple bir katılım sağladık. Sanayi esnafımızın iftarına bizden başka diğer siyasi parti temsilcileri de katıldılar. Biz oraya kalabalık şekilde gittik v3e bize ayrılan bölüme oturduk. Fakat protokolde 2 masa ayrılmış biz, protokolün dışında biz 3’üncü masaya oturduk. Protokolde, senayı ve ticaret odaları, esnaf odaları vardı. Bunun yansıra protokole daha sonradan Muharrem Erkek Bey de katılarak orada bir protokol oluşturdular. Biz de arka masada İyi Partiler grubu olarak oturduk, kalabalıktık netice itibariyle. Oraya gelen konukları sanayi sitesi başkanı açıkladı. Orada Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkan Yardımcısı daha sonra Ak Partinin gelen temsilcilerini ve Ak Parti Grup Başkan Vekilinin isimlerini zikrettiler ama İyi Partinin ismini zikretmediler. Unutulmuş atlanmış olabilir diye bir arkadaşımız İyi Partililerde burada diye gitti konuşan arkadaşın kulağına söyledi. Buna rağmen İyi Parti’yi gene söylemedi ve daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Ak Partili Bülent Turan’a söz hakkı verildi. Bizim burada olduğumuz söylenmediği gibi bize söz hakkı da verilmedi” dedi. 
 
“Tüm bu yaşananlar korkudan kaynaklanıyor”
Tüm yaşananların korkudan ibaret olduğunun söyleyen Uz; “Bizde, kalktık tepkimizi koyduk. Bu Çanakkale’nin ruhuna aykırı, biz burada bu şehirde birlikte yaşıyoruz. ‘Bu şehirde, bu kardeşliği zedeleyemezsiniz. Bu şehir kavgacı bir şehir değil. Biz, bu kavgacı şehirde kavgacı unsurlarla mücadele edeceğiz ta ki bu şehirde kardeşliği huzuru tekrar temin edene kadar. Bizde kalktık başkana söyledik bu yaptığınız çok ayıp, size yakışmıyor, sizi seviyorduk ama yapılan bu saygısızlığı kendi tarafıma olan kısmı es geçiyorum Rıdvan Uz’u zikretmeye bilirsiniz ama İyi Partiyi İl ve İlçe Yönetimlerini, Gençlik Kollarını, gönül verenlerini yok sayıp da ağzınıza almazsanız biz de orada oturamayız. Zaten duaya geçildi daha ortada yemek yoktu masalarda. Bizim oradaki arkadaşlarımızın birçoğu şuanda kordonda iftar yapıyorlar. Bu ayıp Çanakkale’nin ayıbı değil bu ayıp, bu organizasyonun korkudan mütevellit bir şey olduğunu gözlemliyoruz ve görüyoruz. Sanayideki Başkana ‘korkacak bir şey yok 24 Haziran’dan sonra iyiler geliyor’ diyoruz” dedi.

“Teşkilatımıza ve milletvekili adayımıza yapılan hareketi esefle kınıyoruz”
Düzenlenen iftar programında yaşanan gerilime bir teki de İyi Parti Çanakkale Merkez İlçe Örgütünden geldi. İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Nuray Kılıç Al; “Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi esnafı tarafından sanayi sitesi içerisinde düzenlenen ve davetli olduğumuz, koordinasyonunu sanayi esnafını temsilen Kooperatif Başkanının yaptığı, gönüllerin sevgi ile dolup taşmasını dileyeceğimiz, dostlukların sevgi ile beslendiği bir gündeki iftar programında İyi Parti Teşkilatımıza ve milletvekili adayımıza yapılan hareketi esefle kınıyoruz” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş