İddialara son noktayı koydu

CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Çanakkale`de termik santral ve altın tekellerine karşı CHP`nin sessiz kaldığı yönündeki iddialara son noktayı koydu. Kentin gündeminde yer alan termik santral ve altın tekellerine karşı direnen köylülere destek veren Karagöz, CHP`nin termik santral ve altın tekellerine karşı görüşünün de net olduğunu ifade ederek; “Türkiye`de çevre ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi`nin gösterdiği duyarlılığı başka bir parti gösteriyor mu?” dedi.

884
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Çanakkale`de termik santral ve altın tekellerine karşı CHP`nin sessiz kaldığı yönündeki iddialara son noktayı koydu. Parti olarak termik santrallerin Çanakkale`ye kurulmasına hep karşı olduklarını ifade eden Başkan Karagöz, Kazdağları`nı tahip eden altın tekellerine de her platformda tepki gösterdiklerini dile getirdi. Türkiye`de yaşanan çevre sorunlarına karşı CHP`nin gösterdiği duyarlılığı hiç bir partinin göstermediğine dikkat çeken Karagöz; “Termik santral ve altın tekellerine karşı partimizin görüşü nettir. Çevre Komisyonu`nda sözcü olan bir milletvekilimiz var. Bu konuda her yere yetişmeye çalışıyoruz. Dün Atikhisar`daydık, daha önce de Gelibolu`daydık. Türkiye`de çevre ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi`nin gösterdiği duyarlılığı bir parti gösteriyor mu? Ayrıca çevre platformunda sözcülük yapan sayın Hicri Nalbant partimizin delegesidir. Bir sürü parti üyemiz çevre konularıyla bizzat ilgileniyor” dedi.
 
“CHP`liler her yerde çoğunlukta”
Kentte çevre ile ilgili düzenlenen başta eylem olmak üzere birçok etkinlikte CHP`lilerin çoğunlukta olduğunu vurgulayan Başkan Karagöz; “CHP olarak çevrenin herkesin ortak değeri olduğunu, havanın, suyun ve toprağın herkese ait olduğunu düşünüyoruz. Dün nasıl ekmek, iş ve özgürlük diyorsak, bugünde su, hava ve toprak bunlar kadar önemlidir. Bu konuda CHP en üst duyarlılığını gösteriyor. CHP`lilerin her yerde çoğunlukta olduğunu görürsünüz” diye konuştu.
 
“Karataş`ın duyarlı olması için gerekeni yaparız”
CHP`li Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş`ın termik santral konusunda sessiz kaldığı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Karagöz şu şekilde konuştu: “CHP`nin termik santrallerle ilgili görüşü de nettir. Genel anlamda termik santrallerin Çanakkale`de kurulmasına ve faaliyet göstermesine karşıyız. Termik santrallerin başka yerlere kurulması gerektiğini defalarca söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Ama Karabiga Belediye Başkanının da bu konuda duyarlı olması için tekrar elimizden geleni de yaparız.”
Paylaş